Η «ισπανική γρίπη»


Η «ισπανική γρίπη» του 1918 στην πραγματικότητα δεν προήλθε από την Ισπανία. 

Η Ισπανία ήταν απλώς η πρώτη χώρα που ανέφερε σχετικά. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα σημαντικό στρατιωτικό πείραμα εμβολιασμού με πολλά εμβόλια που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως έλαβε χώρα στο Fort Riley του Κάνσας - το πρώτο κρούσμα «ισπανικής γρίπης» αναφέρθηκε εκεί. 

Η νεοσύστατη φαρμακευτική βιομηχανία, που χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Ροκφέλερ, είχε κάτι που δεν είχε ποτέ πριν - μια μεγάλη προσφορά ανθρώπινων υποκειμένων. 

Με τα πρωτα "πειραματοζωα" του αμερικανικού στρατού, ο αριθμός των εξεταζόμενων αυξήθηκε σε πάνω από 6 εκατομμύρια άνδρες. 

Οι αυτοψίες μετά τον πόλεμο απέδειξαν ότι η γρίπη του 1918 Δεν ήταν «γρίπη». 

Προκλήθηκε από την τυχαία χορήγηση ενός πειραματικού εμβολίου βακτηριακής μηνιγγίτιδας που μέχρι σήμερα μιμείται συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. 

Φοβούμενη ότι οι στρατιώτες που επέστρεφαν θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στις οικογένειές τους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη εκστρατεία «φόβου» εμβολίων στην ιστορία. 

Χρησιμοποίησε τον ανθρώπινο πληθυσμό ως εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης για να δοκιμάσει πειραματικά εμβόλια στο πεδίο. 

Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες πέθαναν με τον ίδιο τρόπο όπως οι στρατιώτες. 

Αντί να σταματήσουν τους εμβολιασμούς, οι γιατροί εντάθηκαν και τους ονόμασαν το αντιδοτο στη μεγάλη «ισπανική γρίπη του 1918». 

Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν 

Μόνο οι εμβολιασμένοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις