Η JAG ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ CDC ΚΑREN HACKER

 

Το Σώμα και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών

του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ βρήκε τη Διευθύντρια Πρόληψης Χρονίων Ασθενειών και Προαγωγής Υγείας του CDC, Κάρεν Χάκερ, ένοχη για προδοσία και συνωμοσία για διάπραξη εκλογικής νοθείας, καταδικάζοντας την Ντιπ Στάτερ σε 15 χρόνια φυλακή.

Όπως αναφέρθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, τα Λευκα Καπελα συνέλαβαν τη Χάκερ αφού απέκτησε στοιχεία ότι είχε συντάξει μια πρόταση 64 σελίδων που ζητούσε ανανέωση υποχρεωτικής κάλυψης και εντολών στέγασης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Στο έγγραφο, ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις ότι η ανθεκτική στα αντιβιοτικά πνευμονία του λευκού πνεύμονα και τα αναδυόμενα στελέχη COVID-19, τα οποία φέρεται να αποφεύγουν την ανοσία, θα κατανάλωσαν σύντομα το έθνος και θα απαιτούσαν ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου για την προστασία των εμβολιασμένων από τους μη εμβολιασμένους. Επιπλέον, έγραψε ότι εάν οι εκλογικές τοποθεσίες ήταν ανοιχτές, οι ψηφοφόροι «πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού για να εισέλθουν και να ψηφίσουν».

Κατά τη διάρκεια μιας πρώιμης ανάκρισης, η Χάκερ είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου ήταν ιδέα της Διευθύντριας του CDC Mandy Cohen ή γράφτηκε από το ChatGPT, ένας ισχυρισμός του JAG που τεκμηριώθηκε μέσω γραμματικής ανάλυσης και λογισμικού ανίχνευσης AI. Ωστόσο, η Χάκερ είχε βάλει το όνομά της και υπέγραψε την πρόταση, και η JAG την ζήτησε εύθυνη για το περιεχόμενό της.

Η σύντομη δίκη της πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, με τον Ναύαρχο Κράνταλ να επιβλέπει το δικαστήριο και έναν εκπροσωπο του Πολεμικού Ναυτικού να εκπροσωπεί την Χάκερ, η οποια, παρά τη συμβουλή του συνηγόρου, ζήτησε άδεια να απευθυνθεί στο δικαστήριο προτού εκ των δύο πλευρών κάνει εναρκτήριες δηλώσεις. Ο ναύαρχος είπε ότι θα το επιτρέψει.

Μια μετανοημένη Χάκερ ισχυρίστηκε ότι «δεν ήταν ένοχη», αλλά ζήτησε επίσης συγγνώμη που υπέκυψε στο ατελείωτο περιβάλλον της πίεσης και των απειλών από ομοτίμους του CDC. Είπε ότι μια διάχυτη περιφρόνηση για το Σύνταγμα και την ελευθερία, καθώς και για τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει διαποτίσει τα κεντρικά γραφεία του CDC στην Ατλάντα. Πρόσθεσε ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν το προπύργιο της χώρας ενάντια στις αναδυόμενες ασθένειες ήταν ένας πολιτικός άμβωνας.

«Είχα δύο επιλογές», είπε η Χάκερ, απευθυνόμενη στον ναύαρχο Κράνταλ και στους τρεις αξιωματικούς που επέλεξε ο JAG να ακούσουν την υπόθεση. «Πηγαίνετε μαζί με το πρόγραμμα ή βγείτε έξω από την πόρτα. Μόλις ένα άτομο βρεθεί σε μια προσοδοφόρα θέση, μια σταθερή θέση, η απομάκρυνση δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν κάθε μέρα ακούει για την ανάγκη ιατρικού περιορισμού των μη εμβολιασμένων. Συγγνώμη, δεν θέλω να αναφερθώ στον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο. Μετανιώνω βαθύτατα για όσα έγραψα στο χαρτί, αλλά δεν είμαι ένοχη για κανένα από τα εγκλήματα για τα οποία με κατηγορείτε. Δεν θέλω τη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και οι άνθρωποι να κάνουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, παρόλο που τα εμβόλια σώζουν ζωές».

«Περίεργο», είπε ο ναύαρχος. «Γιατί, λοιπόν, δεν έχετε εμβολιαστεί;»

«Μην απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Μετά από μια προφορική διαμάχη διάρκειας 15 λεπτών, ο ναύαρχος διάβασε δυνατά από το μανιφέστο της Χάκερ. «Ας δούμε: «Ως πρωτοπόροι στους αντίστοιχους τομείς μας και ως κυβερνητικό όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα υγείας, είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία της κοινωνίας από τον εαυτό της. Εάν επιτρέψουμε στους άρρωστους και στους μη εμβολιασμένους να ψηφίσουν αυτοπροσώπως, κινδυνεύουμε με ένα ξέσπασμα από το οποίο μπορεί να μην αναρρώσουμε ποτέ. Η ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας μπορεί να αποτρέψει αυτό το αποτέλεσμα και ο ιατρικός περιορισμός θα πρέπει να θεωρείται εργαλείο για τη διαφύλαξη υγιών ζωών.» Αυτά είναι τα λόγια της κατηγορουμενης.

«Αποκαλεί το CDC «κυβερνητικό όργανο», κάτι που σίγουρα έχουμε ακούσει στο παρελθόν, και βλέπει τον εαυτό της και τους συναδέλφους της ως θεϊκά όντα των οποίων η δουλειά είναι να υπαγορεύουν την πολιτική. Λέει ότι δέχθηκε πίεση, και αυτό είναι, ειλικρινά, ένα φορτίο. Θα μπορούσε να φύγει. Αλλά πριν από λίγα λεπτά, περιγράφοντας τη δουλειά της, χρησιμοποίησε τη λέξη προσοδοφόρο, και ήταν προσοδοφόρο», συνέχισε ο ναύαρχος.

Έδειξε στο πάνελ αντίγραφα των οικονομικών καταστάσεων της Hacker's Bank of America. Μεταξύ Μαρτίου 2020 και Νοεμβρίου 2023, έλαβε μηνιαίες καταθέσεις που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνολικού ύψους 1.875.000 $ — επιπλέον της βασικής αμοιβής. Υπέθεσε ότι αυτά τα χρήματα ήταν πληρωμές για τη συμμετοχή της στην πανδημική συγκάλυψη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αντιτάχθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις καταθέσεις μέχρι τότε. Κατηγόρησε την JAG ότι απέκρυψε τις δηλώσεις από τον φάκελο. Ζήτησε ένα διάλειμμα 30 λεπτών για να συνομιλήσει με την Χάκερ κατ' ιδίαν, με την οποία συμφώνησε ο ναύαρχος, και μετά ο νομικος εκπροσωπος  στάθηκε ενώπιον του ναύαρχου Κράνταλ και είπε, με βάση αυτά που μόλις άκουσε, δεν μπορούσε με καλή συνείδηση να υπερασπιστεί την Χάκερ. .

«Ναύαρχε Κράνταλ, κύριε, ενώ είμαι δικηγόρος, είμαι επίσης αξιωματικός του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ορκισμένος να τηρεί το Σύνταγμα. Τηρώ την ιερότητα του προνομίου δικηγόρου-πελάτη, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ το ανυπεράσπιστο. Ζητώ επισήμως να απολυθώ και να οριστεί άλλος συνήγορος για να πάρει τη θέση μου», είπε.

Ο ναύαρχος κουνούσε το κεφάλι του. «Καταλαβαίνω το προβλημα σας, αλλά δεν έχουμε χρόνο για αυτό. Σας έχει ανατεθεί να υπερασπιστείτε την κρατούμενη και θα σας ανατεθεί να υπερασπιστείτε άλλους κρατούμενους στο μέλλον».

«Δεν μπορώ να υπερασπιστώ αυτούς τους ανθρώπους», είπε. «Τους σιχαινομαι, και είναι αμεταμελητοι».

«Είναι δική σου ευθύνη», απάντησε ο ναύαρχος.

 «Τότε παραιτούμαι από την επιτροπή μου ως αξιωματικός του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.

Ο ναύαρχος Κράνταλ έκανε ένα επίσημο νεύμα. «Είναι μια πρόκληση, αλλά είναι δική σου επιλογή. Πρέπει να φύγετε από την αίθουσα του δικαστηρίου και θα περιμένω μια επίσημη επιστολή παραίτησης αύριο το πρωί».

Μετά την αποχώρηση η Χάκερ ζήτησε κακοδικια.

«Απορρίφθηκε το αίτημα», είπε ο ναύαρχος. «Η επιτροπή θα εξετάσει αυτό που έχει ήδη παρουσιαστεί».

Η επιτροπή βρήκε την Χάκερ ένοχη αλλά δεν την καταδίκασε σε θάνατο. Ο ανώτερος αξιωματικός είπε σε μια δήλωση ότι οι ενέργειες της Χάκερ, αν και προδοτικές, δεν είχαν βλάψει ακόμη κανέναν, αν και είχε πλουτίσει παράνομα.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη, η κρατούμενη Κάρεν Χάκερ, θα είχε χρησιμοποιήσει την εξουσία της για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και είχε αποζημιωθεί οικονομικά για αυτόν τον σκοπό. Δεν έχει δείξει μεταμέλεια και είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι αν αφεθεί ελεύθερη, θα συνέχιζε να παίρνει εντολές από τους επιβλέποντες του CDC. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε να φυλακιστεί χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα 15 χρόνια», είπε ο αξιωματικός.

«Αλλά…αλλά δεν έχω κάνει τίποτα λάθος», διαμαρτυρήθηκε η Χάκερ. "Συγγνώμη!"

Ο ναύαρχος Κράνταλ αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής και οι βουλευτές συνόδευσαν την Χάκερ σε ένα κελί.

 

 

 

 

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Hacker!......όνομα και προσωνύμιον αντάμα.
    «Αποκαλεί το CDC «κυβερνητικό όργανο»,....... "προσοδοφόρος" θέσις....
    Ο συνήγορος υπεράσπισης παραιτείται, γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί το ανυπεράσπιστο........... "Ο ανώτερος αξιωματικός είπε σε μια δήλωση ότι οι ενέργειες της Χάκερ, αν και προδοτικές, δεν είχαν βλάψει ακόμη κανέναν, αν και είχε πλουτίσει παράνομα"!....
    Πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το,....καθώς λένε.

    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις