“Βόμβα” από την Dailymail – "Εργολάβος" είχε έτοιμο τον κορονοϊό από το 2018 και πρότεινε να μολυνθεί ο πληθυσμός για να γλιτώσει μία πανδημία

 

Τα αρχεία -που ελήφθησαν

μετά από αιτήματα με βάση το νόμο FOIA (για την Ελευθερία της Πληροφορίας)- παρουσιάζουν ένα σχέδιο από τον Δεκέμβριο του 2018 για την «δημιουργία πρωτεϊνών αιχμής» για τη μόλυνση ανθρώπινων κυττάρων που στη συνέχεια «θα εισαχθούν στη ραχοκοκαλιά του ιού SARS-Covid» στο διαβόητο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan στην Κίνα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2019, ο ιός Covid-19 εμφανίστηκε με τη μοναδική ικανότητα και εμπειρία να μολύνει εύκολα τους ανθρώπους, προκαλώντας την παγκόσμια πανδημία.

Η πρόταση του 2018 έγινε από τη διαβόητη πλέον EcoHealth Alliance, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της Νέας Υόρκης που διοχετεύει επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο εξωτερικό προκειμένου να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους πειράματα. Τελικά, η αίτηση απορρίφθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αλλά οι επικριτές λένε ότι τα σχέδια που εκτίθενται στην πρόταση χρησιμεύουν ως «σχεδιασμός» για το πώς να δημιουργηθεί η Covid και να ξεκινήσει ακούσια μια πανδημία.

Τα έγγραφα δείχνουν επίσης πώς η EcoHealth προσπάθησε σκόπιμα να παραπλανήσει το Πεντάγωνο σχετικά με το πόσο επικίνδυνα ήταν τα πειράματα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ο γερουσιαστής Rand Paul -ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας της διαρροής εργαστηρίου- ανέφερε ότι τα έγγραφα υποστηρίζουν περαιτέρω την «απάτη» στην οποία βασίστηκαν οι κύριοι παίκτες που συνδέονται με το εργαστήριο της Wuhan.

Ο Matt Ridley, ένας βιολόγος και συγγραφέας επιστημών που έχει γράψει εκτενώς για την πιθανότητα εργαστηριακής διαρροής στο παρελθόν, είπε: «Αυτή η τελευταία διαρροή [εγγράφων] καθιστά σχεδόν βέβαιη την θεωρία σχετικά με την εργαστηριακή διαρροή: «Ένα απερίσκεπτο πείραμα, το οποίο ήταν σε γνώση όλων ότι ήταν απερίσκεπτο, πιθανότατα προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι επιστήμονες και τα μέσα ενημέρωσης συνωμότησαν για να αποκρύψουν τα στοιχεία. Αφήστε το να γίνει γνωστό».

Τα έγγραφα ζητήθηκαν και ελήφθησαν από τη μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα δημόσιας υγείας των ΗΠΑ Right to Know, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι τροφοδοτεί το κλίμα κατά των εμβολίων.

Η πρόταση επιχορήγησης είχε τον τίτλο «Project DEFUSE: Defusing the Threat of Bat-borne Coronaviruses».

Πρότεινε την κατασκευή κοροναϊών υψηλού κινδύνου του ίδιου είδους με τον αρχικό SARS για να προλάβει μια ανθρώπινη πανδημία και να αναπτύξει τεχνολογία και στρατηγικές εμβολίων. Η ομάδα προσπάθησε να συνθέσει πρωτεΐνες ακίδας με θέσεις διάσπασης φουρίνης που είχαν δημιουργηθεί για να συνδέονται με τους ανθρώπινους υποδοχείς πιο εύκολα.

Η φουρίνη ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία της συζήτησης σχετικά με την προέλευση της Covid-19, με ορισμένους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είχε αποκτηθεί μόνο μέσω εργαστηριακών πειραμάτων. Στη συνέχεια, η αίτηση επιχορήγηση πρότεινε να συνδεθεί η φουρίνη σε στελέχη του κορωνοϊού και να μολύνονται ποντίκια ώστε να φανεί πόσο άρρωστα θα τα έκανε. Το σχέδιο ήταν τότε να χρησιμοποιηθούν φάρμακα και εμβόλια για τη θεραπεία της νόσου.

Ο Dr. Richard Ebright, χημικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στην DailyMail.com: «Αυτές οι αποκαλύψεις είναι σημαντικές επειδή τα πειράματα στην πρόταση επιχορήγησης πιθανότατα -πράγματι πολύ πιθανό- να οδήγησαν στη δημιουργία και την απελευθέρωση του SARS-CoV-2».

Η πρόταση επιχορήγησης έχει εγείρει ανησυχίες και ορισμένοι λένε ότι χρησιμεύει ως περαιτέρω υποστήριξη της θεωρίας διαρροής μιας εργαστηριακής covid, ότι δηλαδή ο ιός προήλθε από πειράματα κέρδους-λειτουργίας (Gain-of-function) που χρηματοδοτήθηκαν από τον Αμερικανούς φορολογουμένους μέσω του πρώην τμήματος του Dr. Anthony Fauci.

Ως κύριος ερευνητής του πρότζεκτ αναφέρεται ο Peter Daszak, πρόεδρος της EcoHealth, μιας διαβόητης πλέον υπηρεσίας υγείας που χρησιμοποιεί χρήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να χρηματοδοτήσει διάφορα είδη πειραμάτων στο εξωτερικό. Άλλα μέλη της ομάδας που αναφέρονται στην πρόταση περιλαμβάνουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Duke-NUS, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το Εθνικό Κέντρο Υγείας Άγριας Ζωής του USGS, το Ερευνητικό Κέντρο Palo Alto και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, το εργαστήριο από το οποίο πιστεύεται ότι προήλθε η Covid.

Επίσης, στην πρόταση αναφέρεται και η καθηγήτρια Shi Zhengli, η οποία είχε το παρατσούκλι «γυναίκα-νυχτερίδα» εξαιτίας της ενασχόλησης της με τους κορονοϊούς νυχτερίδων στο WIV, ως επικεφαλής του πρότζεκτ στη Wuhan. Επιπλέον, ο Dr Ralph Baric περιλαμβάνεται ως υπεργολάβος στο έργο. Ο Dr Baric είναι γνωστός ειδικός στην παραγωγή ανασυνδυασμένων κοροναϊών.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι τα πειράματα προτάθηκαν να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan (WIV), το οποίο διέθετε, τουλάχιστον μέχρι τότε, τις λιγότερες προφυλάξεις ασφαλείας για τη συγκεκριμένη εργασία. Ωστόσο, οι Αμερικανοί επιστήμονες απέκρυψαν την έλλειψη προφυλάξεων ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου στην Κίνα.

Ο Dr. Richard Ebright είπε στην DailyMail.com: «Τα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η EcoHealth Alliance σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει κονδύλια του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει πειράματα ιού υψηλού κινδύνου στο WIV σε επίπεδο βιοασφάλειας που ήταν ανεπαρκές για έρευνα με πιθανό πανδημικό παθογόνο».

Πρόσθεσε: «Τα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι η EcoHealth Alliance απέκρυψε σκόπιμα αυτά τα σχέδια -τόσο το σχέδιο διεξαγωγής πειραμάτων υψηλού κινδύνου στο WIV όσο και το σχέδιο να τα εκτελέσει χρησιμοποιώντας ανεπαρκή προστασία βιοασφάλειας- από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προκειμένου να βελτιώσει το πιθανότητες λήψης χρηματοδότησης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις