Σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες του – Η αναγέννηση της Μαριούπολης ή αλλιώς το σύγχρονο ρωσικό θαύμα

Σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες του – Η αναγέννηση της Μαριούπολης ή αλλιώς το σύγχρονο ρωσικό θαύμα 

Ένα πραγματικό θαύμα

συντελείται στη Μαριούπολη.
Πρόκειται για μία αναγέννηση της πόλης, που πριν από ενάμισι χρόνο, είχε μετατραπεί σε ερείπια, όπως εξηγεί κατά την περιήγηση του στην πόλη ο Russell Bentley, o γνωστός και ως «Texas», ο Αμερικανός που πήρε τη ρωσική υπηκοότητα και μάχεται με το ρωσικό τάγμα Vostok στο Donetsk από το 2014.
Ο ίδιος είχε βρεθεί στη Μαριούπολη τον Μάρτιο του 2022 κατά τις πρώτες μέρες της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, ενώ μάχες ήταν ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης.
Βρισκόταν εκεί με τους Τσετσένους μαχητές Akhmat, τους Wagner και τους συντρόφους του από το Vostok.
Περισσότερο από το ήμισυ της πόλης υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε στις μάχες, προτού τελικά τελειώσει με την παράδοση των τελευταίων Ουκρανών του τάγματος Azov που κρύβονταν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstahl στις 16 Μαΐου 2022.

Μία κυριολεκτική αναγέννηση

Πριν από λίγες μέρες, όπως εξηγεί o ίδιος στο Sputnik, επέστρεψε στη Μαριούπολη και έμεινε έκπληκτος από την εικόνα της πόλης.
Δεν είναι απλά «ανοικοδόμηση» αλλά μια κυριολεκτική αναγέννηση.
Χιλιάδες οικογένειες έχουν τώρα νέα, μοντέρνα διαμερίσματα για να ζήσουν, σχολεία, νοσοκομεία, εκκλησίες ενώ δημόσιες υπηρεσίες και κέντρα ψυχαγωγίας έχουν επισκευαστεί ή στις περισσότερες περιπτώσεις χτίστηκαν εκ νέου από την αρχή.
Το εργοστάσιο χάλυβα Azovstahl που ανήκε στον Ουκρανό δισεκατομμυριούχο Renat Akhmetov, ο οποίος με τις δραστηριότητές του είχε επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον της Μαριούπολης και της Αζοφικής Θάλασσας, θα κατεδαφιστεί με εξαίρεση ένα μικρό μέρος που θα μετατραπεί σε μουσείο για να τιμήσει την Ήρωες που πολέμησαν και σκοτώθηκαν απελευθερώνοντας την πόλη μετά από οκτώ χρόνια κατοχής από τους Ουκρανούς.
Η υπόλοιπη περιοχή του εργοστασίου θα μετατραπεί σε παραθαλάσσια πάρκα και πεζόδρομους, όπου η φύση και η ομορφιά θα επιστρέψουν για να ανακτήσουν αυτό που κάποτε ήταν μια τοξική και βρώμικη βιομηχανική ζώνη και ένα φρικτό πεδίο μάχης.

Το πριν
bentely.JPG

marioupol_2.JPG
marioupol_3.JPG

marioupol_4.JPG
«Δεν ξαναχτίστηκε, ξαναγεννήθηκε»


«Δεν ξαναχτίστηκε, ξαναγεννήθηκε», τονίζει στο Sputnik o Bentley.
Και ό,τι έχει κάνει και κάνει η Ρωσία στη Μαριούπολη, το κάνει και θα το κάνει σε όλη την επικράτεια που έχει απελευθερωθεί από το καθεστώς που βρίσκεται τώρα στην εξουσία στο Κίεβο.
«Τα εδάφη και οι άνθρωποι που απελευθερώνουμε δεν θα ξαναγίνουν τόσο καλοί όπως ήταν πριν από τον πόλεμο, θα γίνουν καλύτεροι, καλύτεροι από ποτέ.
Αυτό είναι το νόημα της προόδου, αυτό είναι το νόημα της απελευθέρωσης.
Δρόμοι, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, όλες οι κοινωνικές υποδομές, εκσυγχρονισμένες και αναβαθμισμένες, από τη Ρωσική Ομοσπονδία, για να καλωσορίσουν πίσω τους Σλάβους αδελφούς και αδελφές μας στον Ρωσικό Ορθόδοξο κόσμο στον οποίο αποτελούν μέρος για περισσότερα από 1.000 χρόνια», σημειώνει με άκρατο ενθουσιασμό ο «Texas».
« Ό,τι κάναμε και κάνουμε με τη Μαριούπολη και την Ουκρανία, θα το κάνουμε και με τον κόσμο - έναν νέο κόσμο, βασισμένο στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό για όλα τα κράτη, που βασίζεται στη συνεργασία και τη συμπόνια, όχι στη σύγκρουση και τον επιθετικό ανταγωνισμό.
Ο πόλεμος που διεξάγεται σήμερα μεταξύ του Καλού και του Κακού είναι για το μέλλον της Ανθρωπότητας και είμαστε όλοι στη μία ή στην άλλη πλευρά.
Επιλέξτε με σύνεση και ελάτε να ενωθούμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει», καταλήγει ο Bentley.

Το μετά
1_395.JPG

2_292.JPG

3_196.JPG
4_127.JPG
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις