Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ GHISLAINE MAXWELL

Guislaine Maxwell 

Την πρώτη φορά που είδα την Ghislaine Maxwell, την

ακολούθησα από την πόρτα της πολυτελούς βιλας της στους δρόμους του Μανχάταν, ρωτώντας τη για τις φρικτές κατηγορίες εναντίον της.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, την είδα για τελευταία φορά, στο δικαστήριο και δεν μπορούσα πλέον να ξεφύγω από την αλήθεια για τη ζωή της με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Αυτή είναι μια από τις πιο υψηλές καταδίκες μιας γυναίκας για την δημιουργια ενός κυκλώματος διακίνησης σεξ.

Και το πιο σημαντικό, είναι μια σημαντική νίκη για τους περισσότερους από 100 κατηγόρους που αγωνίστηκαν για περισσότερο από μια δεκαετία για να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις ο Έπσταϊν και οι συνεργάτες του.

Η 60χρονη κόρη ενός Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης κρίθηκε ένοχη για κακοποιηση και εμπορία κοριτσιών ηλικίας 14 ετών με αποδεκτη τον Jeffrey Epstein.

Υπήρξαν αρκετές δυνατές στιγμές μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, κυρίως από την εισαγγελία που κράτησε την υπόθεσή της ηρεμη για να αποφύγει την προστριβη των ενόρκων.

Σκοπός τους ήταν να δείξουν ότι η Μάξγουελ ήταν η σύντροφος του Έπσταϊν στο έγκλημα, ενός σεξουαλικού αρπακτικού του οποίου ο τρόπος λειτουργίας απεικονιζόταν ξεκάθαρα από τις εμπειρίες τεσσάρων θυμάτων.


Η εναρκτήρια δήλωση της εισαγγελίας ενώπιον των ενόρκων ξεκίνησε με 11 λέξεις που έμοιαζαν με την αρχή ενός παιδικού βιβλίου.

«Θέλω να σου πω για ένα νεαρό κορίτσι που το λένε Τζέιν».

Αλλά για αυτές τις γυναίκες αυτό δεν ήταν παραμύθι. Ήταν ένας εφιάλτης και ήταν πολύ αληθινό. Το πόσο αληθινό έγινε φανερό την επόμενη μέρα όταν η Τζέιν πήρε θέση.

Κατέθεσε ότι η Maxwell και ο Jeffrey Epstein την πλησίασαν όταν ήταν 14 ετών σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση το 1994.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, είπε ότι κακοποιήθηκε κάθε δεύτερη εβδομάδα με την Maxwell να συμμετέχει μερικές φορές. Αυτή ήταν μια από τις βασικές ανταλλαγές της με τους εισαγγελείς:

Ερ. Πώς ήταν η συμπεριφορά της Maxwell κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών;

Α. Θα έλεγα ότι μου φαινόταν πολύ απλό, σαν να ήταν - σαν να ήταν πολύ φυσιολογικό, σαν να μην ήταν κάτι σπουδαίο.

Ε. Και όταν συμπεριφέρθηκε έτσι, πώς σας έκανε να νιώθετε;

Α. Λοιπόν, με έκανε να νιώσω σύγχυση γιατί αυτό δεν μου φαινόταν φυσιολογικό. Ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιο ούτε ένιωσα κάτι τέτοιο, και ήταν πολύ ενοχλητικό. Ξέρεις, είναι όλα αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα. Όταν είσαι 14, δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει.

Οι άλλοι κατήγοροι θα διηγηθούν αργότερα παρόμοιες εμπειρίες. 

Maxwell with Epstein on his motorbike

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές μαρτυρίες ήρθε από την Carolyn, η οποία κατέθεσε με το μικρό της όνομα.

Η γυναίκα ήταν εμφανώς καταρρακωμένη από χρόνια τραύματος και εθισμό στα παυσίπονα και την κοκαΐνη. Είχε βιαστεί από τον παππού της σε ηλικία τεσσάρων ετών, παράτησε το σχολείο στην 6η δημοτικού και παραμελήθηκε από μια μητέρα που έκανε χρηση ουσιών.

Η Κάρολιν είπε στο δικαστήριο ότι ήταν μια από τις πιο ειλικρινείς κατηγόρους του Έπσταϊν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, τώρα η Βιρτζίνια Τζιούφρ, που της είπε για πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών ότι μπορούσε να κερδίσει χρήματα κάνοντας μασάζ σε μια πλούσια φίλη της.

Η Carolyn συνάντησε την Ghislaine Maxwell όταν εμφανίστηκε στην έπαυλη του Epstein το 2001. Η Maxwell, είπε, είπε στη Virginia να την πάει επάνω στην αίθουσα μασάζ και «να της δείξει τι να κάνει». Οι εισαγγελείς είπαν στους ενόρκους ότι εκείνη τη χρονική περίοδο, η Μάξγουελ είχε επινοήσει ένα πυραμιδικό σύστημα κακοποίησης που δεν απαιτούσε πλέον να βρίσκει προσωπικά νεαρά κορίτσια για τον Έπσταϊν.

Αντίθετα, θα ανταμείβουν τα ευάλωτα κορίτσια που έφεραν κάποιον νέο μελος με επιπλέον μετρητά.

Η Κάρολιν πληρώθηκε με εκατοντάδες δολάρια για να κάνει «μασάζ» στον Έπσταϊν σε κάθε μία από τις πάνω από 100 συναντήσεις. Έφερε άλλους τρεις φίλες στον Έπσταϊν. Η Carolyn είπε ότι η Maxwell της είπε κάποτε "είχε υπέροχο σώμα για τον Epstein και τους φίλους του" πριν αγγίξει το στήθος της.

Ο Maxwell καταδικάστηκε για πέντε κατηγορίες:

    συνωμοσία για να δελεάσουν ανηλίκους να ταξιδέψουν για να εμπλακούν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις
    συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με πρόθεση να εμπλακούν σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα

    μεταφορά ανηλίκου με πρόθεση να εμπλακεί σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα

    συνωμοσία για τη διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας

    σεξουαλική εμπορία ανηλίκων

Τα έφηβα κορίτσια προέρχονταν συχνά από διαλυμενα σπίτια. Οι οικογένειές τους αντιμετώπισαν χρεοκοπία, κατάχρηση ουσιών ή προηγούμενη σεξουαλική επίθεση.

Και ακόμη και όταν δεν το έκαναν, η Ghislaine Maxwell και ο Epstein τους παρέσυραν με δώρα και υποσχέσεις να βοηθήσουν την καριέρα τους ή να πληρώσουν για το σχολείο. Αυτή η διαδικασία «καλλωπισμού», είπαν οι εισαγγελείς, ήταν βασικό μέρος του «βιβλίου» της Maxwell.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το τέχνασμα του μασάζ ως δικαιολογία για να κάνει τα κορίτσια να αγγίξουν τον Έπσταϊν και να ομαλοποιήσουν τη σεξουαλική επαφή. Οι εισαγγελείς είπαν ότι η Μάξγουελ πήγαινε τα κορίτσια σε ένα δωμάτιο για να τα κακοποιήσουν, και μερικές φορές ήταν παρών «για να νιώθουν όλα ειναι φυσιολογικά».

Οι δύο άλλοι κατήγοροι στο κατηγορητήριο ήταν σε ηλικία συναίνεσης ή μεγαλύτερης ηλικίας στα μέρη όπου έγινε η κακοποίηση, και ως εκ τούτου ο δικαστής έκρινε ότι οι σεξουαλικές πράξεις δεν ήταν παράνομες.

Ωστόσο, η Kate με ψευδώνυμο και η Annie Farmer που δηλωσε δημοσια την ταυτοτητα της, ήταν εξίσου δραματικοι στο δικαστηριο για να αποδείξουν την τακτική "περιποίησης" της Maxwell.

    Βασικές στιγμές από τη δίκη
    Ποια είναι η Ghislaine Maxwell;

Η οικογένεια της Ghislaine Maxwell είχε παραπονεθεί για τη μεταχείρισή της στη φυλακή, λέγοντας ότι ισοδυναμούσε με βασανιστήρια.

Ωστόσο, στο δικαστήριο η Maxwell ήταν εξαιρετικά αφοσιωμένη κατηγορουμενη. Μελέτησε προσεκτικά τα θέματα, κοίταξε τους μάρτυρες στα μάτια και συχνά έδινε σημειώσεις στους δικηγόρους της για να μεταφέρει τις σκέψεις της.

Φαινόταν να είναι σε καλή διάθεση, αγκάλιασε την ομάδα υπεράσπισης της και εστελνε φιλιά και κουνουσε το χέρι στην οικογένειά της στο δικαστήριο.

Η ατσάλινη ψυχροτητα της αποτυπώθηκε καλύτερα όταν ο δικαστής Άλισον Νέιθαν τη ρώτησε αν θα καταθέσει για την υπεράσπισή της. Αντί να απαντήσει στον δικαστή με ένα απλό ναι ή όχι, σηκώθηκε όρθια και ενημέρωσε το δικαστήριο ότι «δεν χρειαζόταν» να το κάνει γιατί η εισαγγελία δεν είχε αποδείξει την ενοχη της.

Η υπεράσπιση της, αντίθετα, ήταν λιγότερο σίγουρη. Οι δικηγόροι κάλεσαν μόλις εννέα μάρτυρες σε διάστημα δύο ημερών. Η στρατηγική τους βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο άνοιγμα των τρυπών στην υπόθεση που άσκησαν οι εισαγγελείς, οι οποίοι φέρουν το βάρος της απόδειξης των ισχυρισμών πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία.

Όλη η βάση της υπόθεσης της εισαγγελίας στηρίχθηκε στην αξιοπιστία των τεσσάρων κατηγόρων. Είναι επειδή η μαρτυρία τους ήταν τόσο πειστική για τους ενόρκους που η Ghislaine Maxwell καταδικάστηκε.

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η αναφορα στις αναμνήσεις και τα κίνητρα των γυναικών δεν βοήθησε τους κατηγορούμενους.

«Η Ghislaine Maxwell είχε το μειονέκτημα ότι έπρεπε να εξηγήσει αυτή την παρέλαση νεαρών κοριτσιών που έμπαιναν και έβγαιναν καθημερινά από το σπίτι υπό την επίβλεψή της», λέει ο Mitchell Epner, πρώην εισαγγελέας.

"Υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Και όταν οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ψεύτρα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αρπακτικό".

    Η Ghislaine Maxwell «δεν θα έχει δίκαιη δίκη»

Ένα από τα μόνα φυσικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ένα πράσινο πτυσσόμενο τραπέζι μασάζ που ελήφθη από μια αστυνομική επιδρομή στο κτήμα του Epstein στο Palm Beach το 2005.

Ήταν μια προσπάθεια της εισαγγελίας να αναδημιουργήσει σχεδόν τη σκηνή των εγκλημάτων ακριβώς εκεί στη μέση της αίθουσας του δικαστηρίου. Ένας συνταξιούχος αστυνομικός κατέθεσε ότι βρήκε επίσης ένα κουτί με σεξουαλικά παιχνίδια.

Massage table in court

Ένας σκληρός δίσκος που ανακτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής επιδρομής από το FBI στην έπαυλη του Epstein στο Μανχάταν περιείχε email που έστειλε η Ghislaine Maxwell σε ένα μέλος του προσωπικού στα οποία παραπονιέται ότι ο διευθυντής του σπιτιού, Juan Alessi, δεν τακτοποίησε τις κρέμες μασάζ του Epstein.

Αυτό οδήγησε την αστυνομία στον κ. Alessi, ο οποίος παρείχε μερικές από τις πιο καταδικαστικές και βαθμολογημένες επιβεβαιωτικές μαρτυρίες σε όλη τη δίκη. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την υπόθεση έπρεπε να γράψουν βιαστικά σημειώσεις για να συμβαδίσουν με τις εκπληκτικές του αποκαλύψεις .

Είπε στο δικαστήριο ότι ο Έπσταϊν θα έκανε τρία μασάζ την ημέρα. Όταν ο κύριος Alessi καθάριζε μετά, έβαζε τα σεξουαλικά παιχνίδια εκεί που ανήκαν, σε ένα καλάθι στην ντουλάπα της Ghislaine Maxwell, έξω από την κύρια κρεβατοκάμαρα που μοιραζόταν με τον Epstein.

Ο κ. Alessi είπε ότι ο Epstein ή ο Maxwell τον κατεύθυναν μερικές φορές να επικοινωνήσει και να πάρει νεαρές γυναίκες για μασάζ. Θυμήθηκε ότι είχε δει δύο ανήλικα κορίτσια που φαινόταν να είναι 14 ή 15 ετών, την Τζέιν και τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οι κανόνες του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου ενός εγχειριδίου 59 σελίδων, είπε ο κ. Alessi, είπε στο προσωπικό να είναι άλαλο και τυφλό και τους απαγόρευσε να έχουν οπτική επαφή με τον Έπσταϊν.

"Υπήρχε μια κουλτούρα σιωπής. Αυτό ήταν ενα σχέδιο του κατηγορούμενου, γιατί πίσω από κλειστές πόρτες, η κατηγορούμενη και ο Έπσταϊν διέπρατταν ειδεχθή εγκλήματα", είπε η βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Λάρα Πόμεραντς.

Οι επιδρομές της αστυνομίας στα σπίτια του Έπσταϊν εδειξαν επίσης προσωπικές φωτογραφίες που δείχνουν το jet-setting, τον πολυτελή τρόπο ζωής και τη στενή σχέση του διδύμου. Σε μια φωτογραφία, το ζευγάρι φαίνεται να χαλαρώνει στην κατοικία της Βασίλισσας Balmoral - όταν ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να κάλεσε το ζευγάρι στο κτήμα της Σκωτίας. Σε ένα άλλο, η Ghislaine Maxwell βρίσκεται σε ιδιωτικό αεροπλάνο με τον Epstein, κάνοντας μασάζ στο πόδι του και τρίβοντας το στο ντεκολτέ της.

Ο εκπληκτικός πλούτος που επιδεικνύεται από πολυτελή ακίνητα στο Παλμ Μπιτς, τη Νέα Υόρκη και το Νέο Μεξικό υπογράμμισε μόνο την τεράστια δυναμική ισχύος που παίζει. Το ζευγάρι χρησιμοποίησε τον πλούτο για να δελεάσει και να κάνει τα νεαρά κορίτσια να υποκυπτουν.

Αρκετοί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων γυναικών, θυμήθηκαν πώς το δίδυμο ειχε "υψηλους" φιλους, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Πρίγκιπας Άντριου, και έδειχναν φωτογραφίες τους δίπλα στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' ή τον Φιντέλ Κάστρο στα ακίνητά τους. Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι αδικήθηκαν οι διάσημοι φίλοι του Έπσταϊν και του Μάξγουελ.

Αυτές οι διασυνδέσεις αποδείχτηκαν ότι δεν ρπηρεασαν τη δικαιοσύνη και η καταδίκη είναι μια σημαντική στιγμή για τους ανθρώπους που βρίσκονται συχνά στην άλλη άκρη της κοινωνικής κλίμακας.

«Αυτή η ένοχη ετυμηγορία έχει τεράστια σημασία για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παντού», είπε η Lisa Bloom, δικηγόρος οκτώ από τα θύματα του Epstein.

«Ανεξάρτητα από το ποιος είστε, ανεξάρτητα από το είδος των κύκλων που ταξιδεύετε, όσα χρήματα κι αν έχετε, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από τη σεξουαλική κακοποίηση, η δικαιοσύνη εξακολουθεί να είναι δυνατή».





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ     SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 


Σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
    To 1993, o Dr. John Coleman δημοσίευσε αυτό : Τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια «άχρηστοι φαγάδες» θα πρέπει να εξαλειφθούν μέχρι το 2050

    Από το βιβλίο: ‘The Conspirator’s Hierarchy: The Story of Committee of 300‘ (‘Η Ιεραρχία των Συνωμοτών- Η ιστορία της Επιτροπής των 300’)του Dr. John Coleman (πρώην αναλυτή πληροφοριών της MI-6), που δημοσιεύτηκε το 1993:

    https://kanenazori.com/2021/12/25/coleman-axristoi_fagades/
    ——————
    CONSPIRATORS HIERARCHY: THE STORY OF THE COMMITTEE OF 300 Dr. John Coleman
    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

    https://en.calameo.com/read/000356274b25ed47f3ab7
    ——————
    Μία από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ενημερωτικές ομιλίες που έγιναν ποτέ!!

    Dr. John Coleman- The Committee of 300 (1994) Full
    https://www.youtube.com/watch?v=Sc1NxfmtOTc

    ------------------------

    Δρ. John Coleman: 4 δισεκατομμύρια «άχρηστοι φαγαδες» που θα θανατωθούν μέχρι το 2050… που γράφτηκε το 1993

    https://seemorerocks-is.translate.goog/dr-john-coleman-4-billion-useless-eaters-to-be-culled-by-2050-written-in-1993/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc



    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις