Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ

 

Ο φυγαδευμενος

πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων ενώ προσπαθούσε να ξαναμπεί διακριτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περάσει τις διακοπές με τις κόρες του –Λιζ και Μαίρη– στο σπίτι της τελευταίας στη Βιρτζίνια, δήλωσε εκπρόσωπος του Σώματος του Γενικού Εισαγγελέα, μιλώντας υπό όρους ανωνυμίας.

Όπως ειχαμε αναφερει σε προηγουμενο αρθρο ο εγκέφαλος της 11ης Σεπτεμβρίου είχε διαφύγει απο τις ΗΠΑ για τη Νέα Ζηλανδία, αφού ανακάλυψε, προφανώς, ότι, όπως και το πρώην αφεντικό του Τζορτζ Μπους, ήταν στόχος στρατιωτικού εντάλματος σύλληψης. Ο Μπους συνελήφθη εκείνο το βράδυ, αλλά ο Τσένι είχε ένα περίπλοκο σχέδιο διαφυγής που τον βοήθησε να αποδράσει.

«Η JAG και η OMC έλαβαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι ο Τσένι επέστρεφε στις ΗΠΑ με ένα απρογραμμάτιστο και αδήλωτο Boeing 777-200 της CIA με προορισμό το Μαϊάμι. Όταν ήρθε η πληροφορία, ήταν ήδη στον αέρα για αρκετή ώρα και η πτήση ήταν προγραμματισμένη να φθάσει γύρω στις 4:00 μ.μ., Παραμονή Χριστουγέννων. Ήταν ήδη στα μισά του δρόμου για εδώ, οπότε είχαμε μόνο λιγες ώρες για να κινηθούμε», είπε η πηγή μας.

Χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες επιχειρησιακές λεπτομέρειες, είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ με πολιτικά ρούχα είχαν περικυκλωσει το αεροδρόμιο πριν από την άφιξη του Τσένι. Στις τέσσερις και τέταρτο, παρατηρητές με κιάλια είδαν το συγκεκρομενο αεροπλανο ν ακουμπα το διαδρομο του αεροδρομιου. Προσγειώθηκε στον διάδρομο 9, αλλά δεν ανιχνευοταν σε κανέναν από τους διεθνείς τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, όπως συνηθίζεται για πτήσεις που φτάνουν από το εξωτερικό. Αντίθετα, το αεροπλάνο έφτασε και σταμάτησε έξω από μια αποθηκη(τολ) συντήρησης βόρεια των τερματικών σταθμών. Οι κινητήρες εσβησαν και ένα ειδικο οχημα ρυμούλκησε τις κινητές σκάλες δίπλα στο αεροπλανο. Όταν άνοιξε η πόρτα, μόνο ένα άτομο κατέβηκε. Ήταν ο Ρίτσαρντ Μπρους Τσένι.

Ο Τσένι μπήκε αμέσως σε μια μαύρη λιμουζίνα με διπλωματικές πινακίδες που είχε φθασει κοντά στις σκάλες  μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από το αεροπλάνο.

«Οι Ειδικές Δυνάμεις είχαν δύο επιλογές: να τον πάρουν εκεί με συμπλοκη ή να ακολουθησουν το όχημα. Δεν ήθελαν να δημιουργήσουν σκηνή και επέλεξαν να ακολουθήσουν τη λιμουζίνα», είπε η πηγή μας.
Η λιμουζίνα διενυσε αρκετά μίλια από το αεροδρόμιο και κατεληξε σ ένα υπόγειο πάρκινγκ στο ξενοδοχείο Hilton Miami Airport Blue Lagoon,όπου ο Cheney σχεδίαζε να διανυκτερεύσει ή να αλλάξει οχήματα για να αποφύγει πιθανούς διώκτες.

Οι Ειδικές Δυνάμεις απέκλεισαν τη λιμουζίνα, παγιδεύοντάς την και κρατωντας την ακίνητη ανάμεσα στα Range Rover τους, και στη συνέχεια την περικύκλωσαν με τραβηγμένα όπλα, διατάζοντας τους επιβαίνοντες να βγουν αμέσως από το όχημα. Ο οδηγός συμμορφώθηκε και παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του. Συστηθηκε ως Yusuf Hamza, Πακιστανός υπήκοος και περιουσιακό στοιχείο της CIA, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε διπλωματική αποστολή, μεταφέροντας έναν VIP από το Miami International στο Miami Regional Airport. Είπε ότι ο ίδιος, το όχημά του και όλοι οι επιβάτες είχαν πλήρη διπλωματική ασυλία έναντι ερευνών, κατασχέσεων και συλλήψεων.

«Η ασυλία ανακλήθηκε», φέρεται να του είπε ο διοικητής των SF.(special forces)

Όταν ο Cheney αρνήθηκε να βγει από το όχημα, ο SF κατέβασε το χώρισμα από πλεξιγκλάς που χώριζε τις θέσεις του οδηγού και των επιβατών και κράτησε ένα πιστόλι απευθείας στο μέτωπό του.

«Ο Τσένι τελικά βγήκε έξω, αλλά όχι προτού δώσει τη συνηθισμένη ατακα του Deep State: «Ξέρεις ποιος είμαι; Μου ανήκεις. Οι ζωές σας τελείωσαν.» Μετά είπε ότι απλώς προσπαθούσε να φτάσει στη Βιρτζίνια για να δει την οικογένειά του για τα Χριστούγεννα. Μάλλον όχι τα Χριστούγεννα που ήθελε. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα περάσει την Πρωτοχρονιά στο Γκουαντάναμο», είπε η πηγή μας.

Τόσο ο Τσένι όσο και ο Χάμζα έχουν μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης για ανακριση, είπε κλείνοντας η πηγή μας. 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ   SINOMOSIOLOGOS

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 











Σχόλια

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ SF ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΙΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απρόσκλητος Επισκέπτης της Αγκάθα Κρίστι - το θεάτρο στο ραδιόφωνο

    https://www.youtube.com/watch?v=_J-MFM4GntI
    ----------------
    Nέμεσις της Αγκάθα Κρίστι - το θεάτρο στο ραδιόφωνο

    https://www.youtube.com/watch?v=Kjejkw7PpiA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις