ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει ""ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ nparmaTa ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ NA ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ" NIELS BOHR (ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ)" 

«Αν η κβαντομηχανική δεν σας έχει σοκάρει βαθιά, δεν την έχετε καταλάβει ακόμα. Όλα όσα αποκαλούμε αληθινά είναι φτιαγμένα από πράγματα που

δεν μπορούν να θεωρηθούν αληθινά.» – Niels Bohr

Σκεφτείτε την τηλεόραση σας. Τα καλώδια είναι απλώς ένα σωρό ηλεκτρόνια που χτυπούν στην οθόνη με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση του σχήματος και της κίνησης, έτσι όλα τα αντικείμενα φτιάχνονται με παρόμοιο τρόπο. Κάθε μία από τις αισθήσεις μας έχει ένα συγκεκριμένο εύρος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σκυλιά, οι άνθρωποι, οι μέλισσες, τα φίδια κτλ βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται την ενέργεια σε ένα ορισμένο σταθερό εύρος - μήκος κύματος και έτσι δημιουργούνται οι εικόνες και η μορφή της αντίληψης στο μυαλό μας. Η κόσμος λοιπόν που ζούμε δεν ειναι η πραγματικότητα αλλά, περισσότερο μια φαινομενική ερμηνεία.

Ο κόσμος που ζούμε κάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί οι σκιές στην σπηλιά του Πλάτωνα και αν θέλετε να απλοποιήσουμε τα πράγματα αυτό που αντιλαμβανόμαστε με την όραση είναι μια ψευδαίσθηση.

Όλα όσα βλέπουμε σε αυτόν τον κόσμο άρχισαν σαν ιδέα και συνέχισαν να μεγαλώνουν μέχρι να υλοποιηθούν σε ένα φυσικό αντικείμενο. Κυριολεκτικά γινόμαστε οι πιο συχνές σκέψεις μας. Η ζωή σας γίνεται αυτό που έχετε φανταστεί!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις