Να δεις τι σου έχουν για μετά...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και δέντρο

Να δεις τι σου έχουν για μετά...
Ξαφνικά, για ακόμα μια φορά πολλοί πέσαν από τα σύννεφα. Φταίει η πανσέληνος, ο Άρης και ο κακός
μας ο καιρός. Όλα αυτά καλά είναι, αλλά είναι μικροί κύκλοι μέσα στον μεγάλο. Ποιός είναι ο μεγάλος? Αν μιλήσουμε με αστρολογική γλώσσα η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα Δία και Άρη στον Αιγόκερω.
Όπως έχουμε πει, το 20 αλλάζει ο κόσμος. Πως αλλάζει? Πάμε να το δούμε απλά. Οι μεγάλες εταιρίες έστειλαν μήνυμα στους υπαλλήλους πως δεν χρειάζεται να πάνε στα γραφεία για δουλειά πριν το τέλος του 21, ενώ άλλες εταιρίες, όπως η γκούγκλ, είπαν πως δεν χρειάζεται να πάνε ποτέ πια. Ότι ξέρατε ξεχάστε το. Ζούμε την αρχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που οι μηχανές και η Τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπουν τους περισσότερους ανθρώπους σε άχρηστους για το σύστημα. Οι τράπεζες δεν χρειάζονται πλέον ανθρώπους, τα εργοστάσια παράγουν αυτόματα, η εκπαίδευση γίνεται τηλε εκπαίδευση, μέχρι που και οι δάσκαλοι θα γίνουν ψηφιακοί.
Η ανεργία θα φτάσει σε επίπεδα που κανείς δεν φαντάζεται και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ζήσουν οι άχρηστοι. Μέχρι σήμερα οι ελίτ χρησιμοποιούσαν την δύναμη των ανθρώπων για να χτίσουν τον κόσμο που θα ζούσαν σαν βασιλιάδες, όπως και την πνευματική, δηλαδή την επιστήμη. Σήμερα δεν χρειάζονται ούτε τους μύες μας, ούτε το μυαλό μας. Υπάρχουν τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη. Οπότε τι θα μας κάνουν? Νομίζεις πως είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι. Αν το νομίζεις, απλά σκέψου αν περίμενες πέρσι το καλοκαίρι, ότι το φετινό θα ήταν κωρονοκαλοκαίρι, αν περίμενες πως χωρίς μια πιστολιά θα έχανες την χώρα σου, πως θα ζούσες αμερικανικό εμφύλιο, πως 40 εκατομμύρια αμερικάνοι θα ήταν άνεργοι, πως πίσω απο ιούς, τρομοκρατια, τηλεδικτατορία και πατριωτισμό απο τα λίντλ, αυτή την στιγμή πουλάνε και τον ορυκτό μας πλούτο, πως τρώνε με δέκα μασέλες και κάνουν μεγάλους περίπατους, πως λένε ότι έχουν πολύ δουλειά, αλλά όλο διακοπές είναι, πως μιλάνε για ανάπτυξη, αλλά ζούμε καταστροφή, πως σύντομα ίσως να μην μπορείς να τρως ούτε απο σκουπίδια.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να γράφω, να μιλάω, γιατί δεν έχω κάτι θετικό να πω. Δεν θέλω να τρομοκρατώ τον κόσμο, αλλά και με αυτά που γίνονται, πως να αντιδράσω? Ο πλανήτης έχει περάσει σε χέρια ψυχοπαθών, παιδεραστές, καταχραστές, κλέφτες, απατεώνες, πρεζέμποροι και τηλεδικτάτορες πήραν την εξουσία και αυτοχρίστικαν άριστοι. Δεξαμενές σκέψης, μιλάνε ανοιχτά για μείωση πληθυσμού, θεωρούν πως είναι ανώτεροι και ο κόσμος κατώτερος, το είπε και ο κούλης, μην το ξεχνάμε, πως στην φύση δεν υπάρχει ισότητα, αλλά τον έκαναν πρωθυπουργό γιατί έτσι ήθελε η Μέρκελ και τώρα όλοι αναρωτιούνται γιατί οι αμερικάνοι δεν βοηθάνε στην κόντρα με τους τούρκους. Ακόμα να καταλάβουν την κόντρα αμερικής γερμανίας και τον ρόλο μας.
Αλλά ας σταματήσω εδω, έτσι και αλλιώς όσοι καταλαβαίνουν δεν χρειάζεται να τους πω περισσότερα και όσοι δεν καταλαβαίνουν, ότι και αν πω, δεν θα θελήσουν ποτέ να καταλάβουν. Καλό καλοκαίρι... και να δεις τι σου έχουν για μετά...


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις