Ειναι πολλοι οι "προθυμοι" Αρη...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ


Ένας ένας εμφανίζονται οι βουλευτές οι οποίοι είναι «πρόθυμοι» να παράσχουν στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία
εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια.

 Β.Κόκκαλης: «Και εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Με δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης ανακοίνωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση κάτι που άλλωστε αναμένονταν.“Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.
Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.
Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.
Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.
Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.
Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.”

 Θ.Παπαχριστόπουλος: «Παραδίδω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών» - Όλα για την εκχώρηση της Μακεδονίας

«Θα παραδώσω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Φυσικά ήταν αναμενόμενη η θέση αυτή καθώς ο βουλευτής των ΑΝΕΛ την υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό.
«Δεν άλλαξα κόμμα, εδώ είμαι και θα είμαι μέχρι τέλους. Θα παραδώσω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος, προσθέτοντας ότι: «Δεν μου την έχει ζητήσει κανείς, είναι θέμα ηθικής τάξης, δικό μου».
«Δεν βάζω ποτέ καμία κομματική γραμμή πάνω από το καλό της χώρας», εξήγησε στη συνέχεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε:
«Όταν παραδόσεις την έδρα σου, είσαι απλώς πολίτης. Έχεις δώσει την έδρα πίσω στο κόμμα που βγήκες και καλά κάνεις. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει να κάνει».
Όπως γίνεται κατανοητό όλα θα γίνουν για όσο χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η εκχώρηση της Μακεδονίας. Πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές ακόμα νωρίτερα από τον Μάιο.

 Ο Π.Καμμένος διέγραψε την Ελενα Κουντουρά: «Αντάλλαξες την Μακεδονία με την υπουργική σου καρέκλα»

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

 Όταν ο Τέρενς Κουϊκ φώναζε «Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα» (βίντεο)


Έλεγε λοιπόν μεταξύ άλλων ο κος Κουίκ, που σήμερα δεν είναι βουλευτής, αλλά μετέχει στην κυβέρνηση, έχοντας προταθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους στην συνέχεια απαρνήθηκε, πως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για την Μακεδονία, φωνάζοντας: «Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα» και προσθέτοντας: «Μιλάω για την Μακεδονία και όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»... 

 Το βιντεάκι με τα «καλύτερα» της συνέντευξης του Τέρενς Κουίκ






Ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού είναι ο νούμερο 151 του Α.Τσίπρα

Στην αρχή δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποσυνδεθεί από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ότι το Ποτάμι πρέπει να την ψηφίσει. Για εθνικούς λόγους βεβαίως. Μετά προειδοποίησε ότι «θα παραιτηθεί αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών», εξηγώντας οτι «αν δεν κρατήσουμε τις αρχές μας και αναθεωρήσουμε την στάση μας, δεν θα μας βγει σε καλό». Και μετά έκανε το μεγάλο βήμα. Αυτό που περίμενε με αγωνία ο Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωσε -ραδιοφωνικώς-  ότι θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να φέρει στην Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών:  «Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι  είναι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στην Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει την συμφωνία στην Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση».













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις