Απαγορεύθηκε η διακίνηση πληροφοριών που αποδεικνύουν ότι ο Ε.Μακρόν είναι διεφθαρμένος!




ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ... ΓΙΑ ΠΟΣΟ;

Συσκότιση και απαγόρευση διακίνησης της πληροφορίας ότι ο Γάλλος τραπεζίτης και φαβορί για την προεδρία στην Γαλλία Ε.Μακρόν διακινεί "μαύρο χρήμα" από μη δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς στις Μπαχάμες, επέβαλε η Κεντρική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας (CNCCEP) στην Γαλλία.
 
Συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας (CNCCEP) απείλησε τα Μέσα Ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν (!) το περιεχόμενο των εγγράφων της προεκλογικής ομάδας του Εμανουέλ Μακρόν που διέρρευσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής.
 
Λίγες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία, που έφεραν ημερομηνίες από τις 24 Απριλίου (την πρώτη μέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών), συνολικού όγκου περίπου 9 Gigabyte αναρτήθηκαν από χρήστη που έφερε το όνομα EMLEAKS σε ιστότοπο ανταλλαγής εγγράφων που επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο. 
 
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε με δικαιολογία την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας (από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) κάθε δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις!
 
«Με δεδομένη την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και την σύγκληση της Επιτροπής τις ερχόμενες ώρες, η Επιτροπή καλεί τα μέσα ενημέρωσης να ενεργήσουν με υπευθυνότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όπως έγινε γνωστό, χάκερς επιτέθηκαν στην ομάδα του Εμάνουελ Μακρόν, κλέβοντάς τους εσωτερικά έγγραφα (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λογιστικά έγγραφα και άλλα), στα οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι έχει εισπράξει και διακινεί "μαύρο χρήμα".
 
Την Παρασκευή το βράδυ διέρρευσαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αναμεταδόθηκαν από πολλούς λογαριασμούς λίγα λεπτά πριν το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. 
 
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:40 τοπική ώρα, ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, διάδωσε μέσω twitter την είδηση για τα χιλιάδες mail της αλληλογραφίας της ομάδας Μακρόν, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Η φράση του ήταν: «Μαθαίνουμε πράγματα για τα οποία οι δημοσιογράφοι συνειδητά σιωπούν;».
 
Τα mail της ομάδας Μακρόν δημοσιεύθηκαν αρχικά στο φόρουμ «4Chan», στις 20:30 αναδημοσιεύθηκαν από το «DisobedientMedia», που έχει κυκλοφορήσει και τη φήμη για δήθεν λογαριασμό του Εμ. Μακρόν στις Μπαχάμες, για να περάσουν στις 21:30 στην πλατφόρμα Wikileaks από όπου και διαδόθηκαν σχεδόν παντού. Η αντίδραση των συνεργατών του Εμ. Μακρόν ήταν άμεση, δηλώνοντας με ανακοίνωση ότι ανάμεσα στην κανονική αλληλογραφία είχαν εισχωρήσει πολλά ψευδή στοιχεία. Κατηγορούν δε τη Ρωσία για συμμετοχή στην κυβερνοεπίθεση και παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.
 
Το κόμμα (En Marche!) του Μακρόν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η επιχείρηση «παρέμβασης κατά τις τελευταίες ώρες της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας προφανώς θέτει ζήτημα αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, όπως έγινε στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των τελευταίων προεδρικών εκλογών».
 
Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, τα αρχεία αποκάλυπταν μόνο την ομαλή λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τα αυθεντικά έγγραφα αναμείχθηκαν με ψεύτικα και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σπείρουν «αμφιβολίες και παραπληροφόρηση».
 
Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως «ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε κανένα άλλο υπουργείο δεν θα σχολιάσει το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα». 
 
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το hashtag #Macronleaks άρχισε να γίνεται viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, με ανάρτησή του στο twitter διερωτήθηκε: «Θα μας διδάξει τίποτε το Macronleaks ότι η ερευνητική δημοσιογραφία έχει σκοπίμως εξοντωθεί;»
 
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η επίθεση χάκερ που υπέκλεψαν εσωτερικά έγγραφα από την ομάδα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μείνει «χωρίς απάντηση».
 
«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν αυτοί οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς αυτό έχει γίνει και αλλού. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
«Εάν υπήρξε πραγματικά ένας συγκεκριμένος αριθμός παρεμβολών ή λήψεων θα υπάρξουν και διαδικασίες που θα εφαρμοστούν» τόνισε ο Ολάντ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
«Πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες» συμπλήρωσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας ότι οι κρατικές αρχές είχαν επίσης «κινητοποιηθεί, «προτού γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις».
 
«Από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, ότι υπάρχουν απειλές, βρισκόμασταν σε πολύ μεγάλη επιφυλακή» σημείωσε ο ίδιος.
 
Οι αποδείξεις ότι και ο Ε,Μακρόν είναι διεφθαρμένος, έρχονται πολύ αργά για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών στις οποίες είναι το μεγάλο φαβορί και η λογοκρισία που επιβλήθηκε σαφώς και δυσχεραίνει την ενημέρωση των Γάλλων, ειδικά των μεταλύτερης ηλικίας που δεν ενημερώνονται από το διαδίκτυο, αλλά αν όντως είναι αληθινές οι πληροφορίες, τότε η προεδρία του είναι ήδη υπονομευμένη και δεν θα είναι καθόλου ρόδινα τα πράγματα για αυτόν, αφού φαίνεται ότι το όλο θέμα έχει προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε πολιτική χιονοστιβάδα.
 
Από την άλλη, είναι πραγματικά απίστευτη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου της Προεκλογικής Εκστρατείας (CNCCEP). Ενώ οι πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει πριν την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, απαγόρευσε εν είδη δικτατορικού καθεστώτος την διακίνηση των πληροφοριών!
 
Ποιος κατηγορήθηκε για την διείσδυση στους υπολογιστές του Μακρόν; Ε, δεν θέλει και πολλή φαντασία: Η Ρωσία...
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις