Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

 


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Α.Τσίπρα να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αμφισβητεί για μια ακόμα φορά το
δικαίωμα στην αυτοάμυνα καθώς ζήτησε από τον Α.Τσίπρα την πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπονται από την Συνθήκη της Λωζάνης.
Είναι σαφές ότι αναφέρεται με έμμεσο τρόπο στα περί «αποστρατικοποίησης των νησιών».
H Άγκυρα «απαγορεύει» σε ΥΕΘΑ και αρχηγούς των ελληνικών στρατιωτικών Επιτελείων να επισκέπτονται τα νησιά και να παρακολουθούν ασκήσεις Εθνοφυλακής!

Το παρουσιάζουν ως παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης! Μιας Συνθήκης που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί εδώ και μήνες με επίσημες δηλώσεις.
Η Τουρκία καταγγέλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
Θεωρούν ότι πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και στην περιοχή της να μην διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.
Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.
Eντελώς ανυπεράσπιστα θέλει η Άγκυρα τα Δωδεκάννησα και τα νησιά του Α.Αιγαίου 
Ξεχνάει ηθελημένα ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά τάγματα Εθνοφυλακής τα οποία βάση του θεμελιώδους Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχουν ως αποστολή την αυτοάμυνα των νησιών







 ΠΗΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις