Τέλος στην ιστορία όπως διδασκόταν - Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος στην ιστορία όπως διδάσκεται


Να...αλλάξει το ρου της ιστορίας επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία πλέον βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια
εκπαίδευση.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές, εκτός από το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια (με κατάργηση των πανελλαδικών), θα επικεντρώνονται στο ευαίσθητο μάθημα της ιστορίας.
Ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν, το μάθημα αυτό έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής έριδας, κυρίως μέσα από τις παρεμβάσεις των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας.
Ωστόσο αυτή τη φορά οι αλλαγές θα είναι βαρυσήμαντες και θα αφορούν ολόκληρη την διδακτέα ύλη του μαθήματος.
Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που εκφράζει ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, είναι να...κοπούν μερικά "ασήμαντα" γεγονότα της εγχώριας πολιτικής και όχι μόνο σκηνής, τα οποία θα αντικατασταθούν από γεγονότα παγκόσμια που συνέβαιναν την ίδια περίοδο.
Η κεντρική ιδέα, είναι να μαθαίνουν τα παιδιά μία ιστορία η οποία θα συγχέει την ελληνική πραγματικότητα της εκάστοτε εποχής, με το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, είναι η...περικοπή σημαντικών γεγονότων από την επανάσταση του 1821. 
Πιο συγκεκριμένα το ΙΕΠ προτείνει την διδασκαλία (στην τάξη ΣΤ του Δημοτικού) της περιόδου μετά τον 15ο αιώνα, να επικεντρώνεται σε πιο...κοινωνικά ζητήματα, παρά σε μάχες και ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν τον ελλαδικό χώρο!








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις