ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ «κύριε» Δένδια! ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ η Γεωργία Βασιλειάδου…

17903880_10211117775532527_5718583501608882752_n 


Aγαπητέ κ.Δένδια,   
Έχω τη τιμή να σας ενημερώσω πως το γυναικείο φύλο δεν είναι εμπόρευμα, δεν είναι αντικείμενο,

για να προτείνετε εσείς σε κάποιον , δημοσίως και δη από
την αίθουσα του κοινοβουλίου, με ποια θα έπρεπε να πάει για »κοκτέιλ», ορμώμενος απο το ποια θεωρείται εσείς όμορφη και ποια άσχημη, για να χρησιμοποιείτε δηλαδή εσείς το όνομά της ώστε να »διασκεδάσετε» την όποια επίθεσή σας σε κομματικό σας αντίπαλο, αποδίδοντας στις γυναίκες διακοσμητικό και χρηστικό ρόλο. Δεν είναι έργα σεξουαλικά εκτιμήσιμα, αγαπητέ. Είναι άνθρωποι. Απίστευτο ε; Κι όμως. Διαβάστε και λίγο Πλάτωνα, κ.Δένδια. Ειδικά τη Πολιτεία. Σε κάτι θα σας βοηθήσει. Δεν μπορεί. Το πιθανότερο είναι να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε απο κάποια (όχι όλα) στερεότυπα που κατοικοεδρεύουν στον εγκέφαλό σας.
Μάθετε επίσης κ.Δένδια πως η Γεωργία Βασιλειάδου, ήταν μια απο τις γυναίκες που στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις για να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτών, που πήγαιναν στο μέτωπο. Επισκεπτόταν τις κλινικές που νοσηλεύονταν οι τραυματίες , συμμετείχε σε οργανωμένες γιορτές του στρατεύματος, ήταν ιδιαίτερα φιλάνθρωπος και σίτιζε απορους και παιδιά. Τι κρίμα να μη ζεί σήμερα για να σας πει πως αν ήταν διαφορετική φυσιογνωμικά, πιθανόν να μην ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Τι κρίμα που δεν ζει για να σας φτύσει.
Ντροπή σας κ.Δένδια.

 





Και ζητώ συγγνώμη για το »κύριε», μπροστά από το επώνυμό σας. Εκ παραδρομής μπήκε.
Και μεταφέρετε και στην κ. Ασημακοπούλου, τα θερμά μου »συγχαρητήρια» που σας χειροκρότησε. Προφανώς στη ζωή της έχει μάθει να απολαμβάνει κάτι που εμείς οι υπόλοιπες γυναίκες απεχθανόμαστε: τον ρατσισμό εις βάρος του φύλου μας.



Maria Kiriakidoy







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις