Eπέλαση της Μ.Λεπέν - Αυξάνει το ποσοστό της για τον α' γύρο των γαλλικών εκλογών

 
 
 
Aυξάνει τα ποσοστά της στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν έναντι των αντιπάλων της δείχνοντας τελικά ότι διαθέτει δυναμική να κερδίσει τις προεδρικές γαλλικές εκλογές στο δεύτερο γύρο ειδικά στην περίπτωση που ο αντίπαλός της θα είναι ο Μ.Μακρόν.
 
Το Εθνικό Μέτωπο κερδίζει ποσοστό 27,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, ενώ το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 2,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.
 
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος του κέντρου (ο οποίος δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου ανεξάρτητος καθώς ανήκει στους Σοσιαλιστές) Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έρχεται στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 21% των ψήφων. Το ποσοστό του, είναι μειωμένο κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
 
Στην τρίτη θέση, ακολουθεί ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, με ποσοστό 19%, το οποίο επίσης έχει μειωθεί κατά μία μονάδα, από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
 
Πάντως όπως όλα δείχνουν ο Φ.Φιγιόν έχει σταθεροποιήσει την πτώση του και ακόμα μπορεί να πάρει την δεύτερη θέση από τον Μανουέλ Μακρόν. Παρά τις «ευχές» των δημοσκοπήσεων περί «περιπάτων» στο β' γύρο έναντι της Μ.Λεπέν, ο Μ.Μακρόν θεωρείται ο πιο εύκολος αντίπαλος για την δεξιά πολιτικό.
 
Αντίθετα ο Φ.Φιγιόν μαζεύει ψήφους από την ίδια «δεξαμενή» ψηφοφόρων ενώ το πολιτικό του προφίλ είναι παραπλήσιο αυτού της Μ.Λεπέν.
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις