Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο




Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων εικάζεται πως είναι ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλισε την γερμανική
πρωτεύουσα – Διέσχισε ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη και έψαχνε καταφύγιο στην Ιταλία, όπου είχε ζήσει κάποια χρόνιαΠληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως ο Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών θα δώσει συνέντευξη τύπου για το περιστατικό σε λίγη ώρα.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μιλάνο το πρωί της Παρασκευής σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων προτού πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» και αυτός εικάζεται πως είναι ο 24χρονος Τυνήσιος. Στο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.
Σημειώνεται πως ο ύποπτος Τυνήσιος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή, και είχε ζήσει στη χώρα. Θεωρείται επομένως πιθανό να προσπαθούσε να αναζητήσει καταφύγιο σε γνώριμα γι’ αυτόν εδάφη και ίσως παλιούς φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνεται πως μπόρεσε να διασχίσει ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η παρουσία του καταγράφηκε για τελευταία φορά στο Βερολίνο και ενώ στο διάστημα αυτό βρισκόταν στο κατόπι του σύσσωμη η γερμανική και η ευρωπαϊκή αστυνομία.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως εθεάθη στο Άλμποργκ της Δανίας. Η αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή Ετέρνιτεν της πόλης και αναμένεται να διεξαχθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί ήταν καταζητούμενος από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό κατά πάνω τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εθεάθη για τελευταία φορά σε τζαμί της πόλης τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις