«Ο Α.Καρλόφ θα υπέγραφε την λήξη του συριακού πολέμου μέχρι το τέλος του χρόνου»

 
 
 
Μια πρώτη εικόνα αρχίζει να δημιουργείται ως προς το κίνητρο της δολοφονίας του Α.Καρλόφ καθώς όπως αποκάλυψε το ίδιο το ρωσικό ΥΠΕΞ ο ρώσος πρέσβης είχε επαφές με τους με τις συριακές αντικυβερντικές οργανώσεις και «αυτό προσδίδει στην τραγωδία εντελώς νέα διάσταση» όπως αναφέρει η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα.
 
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι συνομιλίες του Ρώσου πρεσβευτή ήταν ιδιαίτερ προχωρημένες και όλες οι ισλαμιστικές οργανώσεις ιδιαίτερα μετά την πτώση του Χαλεπίου ήταν έτοιμες να υπογράψουν την λήξη των εθχροπραξιών.
 
Μετά θα απέμεναν μόνες τους η ISIS και η Αλ Νούσρα που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξολοθρεύονταν.
 
Για να γίνει κατανοητό αυτό η Ιντλίμπ είναι προπύργιο της Τζάις Αλ Φατέχ. Εάν η οργάνωση υπέγραφε την ειρηνευτική διαδικασία ο συριακός Στρατός πλέον θα στρεφόνταν προς Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ που κατέχονται από την ISIS και πρακτικά αυτό θα σήμαινε το τέλος του πολέμου.
 
Το ζήτημα δεν είναι ο φυσικός αυτουργός αλλά ο ηθικός τον οποίο αναζητούν οι ρωσικές και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
 
Ο Β.Πούτιν συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνομιλία που πραγματοποίησαν. «Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο».
 
Ο Τούρκος 22χρονος δολοφόνος αστυνομικός που ήταν σε διαθεσιμότητα Μερτ Αλτιντάς ήταν  οπαδός του ιμάμη Φ.Γκιουλέν που βρίσκεται ως φυγάδας στις ΗΠΑ που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ηδη έχουν συλληφθεί η μητέρα και η αδελφή του για να εξακριβωθεί εάν και αυτές ανήκουν στο τάγμα Γκιουλέν.
 
Το τάγμα Γκιουλέν είναι ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών των Δημοκρατικών αλλά και της προεκλογικής εκστρατείας της Χ.Κλίντον.
 
Είναι σαφές ότι το τάγμα Γκιουλέν έχει άμεση σχέση με τις «απερχόμενες» ΗΠΑ και κάποιοι θα επιθυμούσαν οι «ερχόμενες» ΗΠΑ του Ν.Τραμπ να μην μπορούν να συνεργαστούν με την Μόσχα τόσο εύκολα όσο το επιθυμεί ο νέος πρόεδρος.
 
Ο Ρώσος πρεσβευτής πιθανότα είχε καταλήξει σε κάποιες συμφωνίες με τους Σύρους αντικυβερνητικούς που μπορεί να έθεταν τέρμα στο συριακό μακελειό.
 
Άλλωστε οι Ρώσοι μπρόρεσαν να έρθουν σε επαφή με την λεγόμενη συριακή Αντιπολίτευση διαμέσου των Τούρκων οι οποίοι κι αυτοί πλέον επιθυμούν άμεση λύση καθώς βλέπουν τους Κούρδους να αποκτάνε δύναμη και ισχύ και φοβούνται την ίδρυση ενός κουρδικού κρατικού μορφώματος που θα μπορούσε να προσαρτήσει και μέρος της νοτιοανατολικής επικράτειας.
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι οι εμπνευστές αυτής της δολοφονίας δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν την πορεία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων. 
 
Δεν νομίζουμε ότι ο στόχος ήταν αυτός. Μόσχα και Άγκυρα ξέρουν τι έχει συμβεί.
 
Χθες το βράδυ ευχαρίστησε τους εκατοντάδες Μοσχοβίτες που παρά το κρύο και το περασμένο της ώρας έσπευσαν να καταθέσουν λουλούδια μπροστά από το κτίριο του ΥΠΕΞ, στην πλατεία Σμολίενσκ, στη μνήμη του δολοφονημένου πρέσβη.
 
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Καρλόφ, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.
 
«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο.
 
Ακριβώς επειδή η δολοφονία αυτή δεν μοιάζει ικανή να καταστρέψει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, ο στόχος της ήταν στην δημιουργία βαριάς «κληρονομιάς» στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ.
 
Η κυβέρνηση Ν.Τραμπ έχει να διορθώει πολλά «απόνερα» της κυβέρνησης Ομπάμα. Όπως φαίνεται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κάποιες ανεξαρτητοποιημένες ομάδες που εξυπηρετούν συμφέροντα δρουν με τον τελείως δικό τους τρόπο.
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, με προσωπική παρέμβασή του "απάλλαξε" από τις όποιες ευθύνες την τουρκική κυβέρνηση και έδειξε ως ενόχους για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Μόσχα και κατέδειξε δυνάμεις που "αντιστρατεύονται" την συμφωνία ειρήνευσης στην Συρία, "δείχνοντας" τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις