Η Τουρκία καταρρέει – Τι ζητά ο Ερντογάν από τους πολίτες

Η Τουρκία καταρρέει – Τι ζητά ο Ερντογάν από τους πολίτες


Κάλεσε του Τούρκους να μετατρέψουν τις καταθέσεις που έχουν σε ξένα νομίσματα, σε τουρκικές λίρες, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή» από να μειωθούν τα
επιτόκια ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.
 «Όσοι έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα «σπάει» κάθε εβδομάδα και ένα αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου.
Αιτία οι πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα, οι οποίες δεν κρύβονται εύκολα παρά την ρητορική της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα.
Η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει και η τουρκική λίρα καταρρέει σε ιστορικά χαμηλά.
Η νέα υποχώρηση της τουρκικής λίρας ενισχύει την ασφυξία στην οικονομία της χώρας, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών, οι οποίοι θα περάσουν μέσω Θράκης και Αιγαίου.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία δεν αποκλείεται να επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με τον διαμελισμό να φαντάζει σενάριο πιθανότερο από ποτέ.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις