Όλοι οι Ρώσοι πεζοναύτες εξοπλίστηκαν αιφνιδίως με τον ‘‘στρατιώτη του μέλλοντος‘‘ ύστερα από διαταγή του Πούτιν

Όλοι οι Ρώσοι πεζοναύτες εξοπλίστηκαν αιφνιδίως με τον ‘‘στρατιώτη του μέλλοντος‘‘ ύστερα από διαταγή του Πούτιν


Oλες οι μονάδες πεζοναυτών της Ρωσίας εξοπλίστηκαν αιφνιδιαστικά με εξοπλισμό συστημάτων μάχης, που αποκαλείται και ‘‘στρατιώτης του μέλλοντος‘‘, με την ονομασία Ratnik.
Η εσπευσμένη αυτή εντολή ερμηνεύεται, σύμφωνα
με ειδικούς, με την πρόθεση διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων είτε στην Συρία, είτε στην Λιβύη, είτε στην Βαλτική.
Ο Ντμίτρι Σεμιζόρωφ, διευθυντής του εργοστασίου όπου κατασκευάζονται τα συστήματα Ratnik, τόνισε ότι κατασκευάζεται συνέχεια νέος εξοπλισμός, ο οποίος διατίθεται στις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με προσωπική διαταγή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο σκοπός είναι η προμήθεια των ρωσικών δυνάμεων σε ποσοστό 70% εξοπλισμένων με Ratnik έως το 2020.
Η πρώτη παρτίδα εξοπλισμού μάχης  Ratnik είχε αποσταλεί στις  ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2015 ενώ αναμένεται η κατασκευή έως και 70.000 κιτ κάθε χρόνο.
Η στολή μάχης πεζικού  Ratnik περιλαμβάνει περισσότερα από 40 μέρη συμπεριλαμβανομένων του πυροβόλου  όπλου, την πανοπλία του σώματος,  οπτικές και συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης, καθώς και  συστήματα υποστήριξης  ζωής και παροχή ρεύματος.
Ο εξοπλισμός του ρωσικού στρατού μέσα από το πρόγραμμα Ratnik πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο καθώς όπως δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού στρατού Αντιστράτηγος Σαλιούκοβ, μέσω της έκδοσης Ratnik-3 οι Ρώσοι στρατιώτες θα είναι εξοπλισμένοι με σύστημα εξωσκελετού ενσωματωμένου σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα σκόπευσης που θα αυτοματοποιεί την διαδικασία ενώ θα παρέχει προειδοποίηση 360ο.
Η τελευταία έκδοση δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην αποτελεσματικότητα και την ικανότητα επιβίωσης του στρατιώτη διότι είναι  ελαφρύτερη ζυγίζοντας 24 κιλά δηλαδή 10 κιλά λιγότερα από την προηγούμενη έκδοση της .
Επιπλέον, δύναμη πυρός του στρατιώτη είναι 1,2 φορές καλύτερη και η πανοπλία του σώματος είναι δύο φορές ισχυρότερη από την προηγούμενη έκδοση .
Αυτό που κάνει την νέα έκδοση τόσο ξεχωριστή είναι ένα σύστημα ελέγχου και επικοινωνιών, που είναι στενά συνδεδεμένο με τα άλλα στοιχεία, διασφαλίζοντας αποτελεσματική χρήση του συστήματος σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η στολή Ratnik έχει σχεδιαστεί κυρίως για ελεύθερους σκοπευτές, τουφεκιοφόρους, οδηγούς θωρακισμένων οχημάτων και οπλίτες αερομεταφερόμενων δυνάμεων μάχης .
Το κιτ μάχης πεζικού Ratnik χρησιμοποιεί διάφορους τύπους συσκευών και συστημάτων όπως, θωρακισμένα κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, προστατευτικά γυαλιά, γάντια στα  χέρια και επιγονατίδες, φίλτρο νερού, αναπνευστήρα και κιτ πρώτων βοηθειών.
Επίσης, το νέο ειδικό σετ μάχης πεζικού διαθέτει διάφορα ολοκληρωμένα συστήματα συμπεριλαμβανομένου εξωσκελετικού συστήματος με ενσωματωμένη υποστήριξη παρακολούθησης της υγείας.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις