Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήθελε να βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ...!!!

 


Το Ισραήλ είχε απειλήσει ότι θα βομβαρδίσει ο Αχμέτ Νταβούτογλου όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος  Abdullah Bozkurt και ιδιοκτήτης του MuhabirAjans News. Προφανώς στο... δόγμα των μηδενικών προβλημάτων με τις
γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με την Συρία και την Ελλάδα, όπου σήμερα ο Ρ.Τ. Ερντογάν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και ζητά την αναθεώρηση της.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις οι οποίες προέρχονται από υποκλαπέντα email το Σεπτέμβριο του 2010 ο Αχμέτ Νταβούτογλου, τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν είχε συνάντηση με μη κατονομαζόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του Jstreet ενός οργανισμού που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και που έχει αποστολή την προώθηση των συμφερόντων του Ισραήλ.
Στη συνάντηση αυτή ο Α.Νταβούτογλου εκμυστηρεύτηκε στον συνομιλητή του ότι στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης ήταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά  του Ισραήλ ως αντίποινα για το συμβάν με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά στις 31 Μαΐου του 2010 όπου μετά από επιβίβαση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί 9 ακτιβιστές που πήγαιναν βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν ο Νταβούτογλου είπε ακόμη πως εάν δεν προχωρούσε στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισραήλ αυτό θα του κόστιζε σε εκλογική δύναμη «θα χάσω ψήφους εάν δεν βομβαρδίσω το Τελ Αβίβ», φέρεται να είπε. Στο τέλος διαμήνυσε στον επικεφαλής του οργανισμού, προφανώς για να το μεταφέρει στο Τελ Αβίβ, ότι το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει στάση και να συμπεριφερθεί σωστά γιατί η Τουρκία είναι καλός φίλος, για το εβραϊκό κράτος.
Τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Νταβούτογλου και ενός ή του επικεφαλής του Jstreet φέρεται να έχουν καταγραφεί και να περιέχονται σε email που έστειλε στον Berat Albayrak γαμπρό του Ερντογάν, και υπουργός ενέργειας της Τουρκίας ο  Halil Danismaz ο όποιος δούλευε στις ΗΠΑ και ήταν υπάλληλός του. Το email που στάλθηκε στον Albayrak από τον «πράκτορά» του Danismaz στις 26 Σεπτεμβρίου του 2010 αναφερόταν η συνάντηση του Νταβούτογλου με τον επικεφαλής του Jstreet και όσα είχαν λεχθεί μεταξύ των δύο.
Η συνάντηση του Νταβούτογλου με το στέλεχος του εβραϊκού οργανισμού στη Νέα Υόρκη κανονίστηκε από τον Nuh Yılmaz πράκτορα της ΜΙΤ ο οποίος τώρα περιγράφεται ως  υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για την τουρκική μυστική υπηρεσία  και ο οποίος είχε μαγνητοφωνήσει τη συνάντηση.
Τα email φέρεται πως έχουν υποκλαπεί από μια ομάδα χάκερ γνωστή ως RedHack η οποία κατάφερε να υποκλέψει το λογαριασμό του Albayrak.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις