Το χρονικό μιας μεταγωγής στην Ελλάδα του 2016...

 
 
 
Το χρονικό μιας μεταγωγής στην Ελλάδα του 2016 και οι περιρρέουσες συνθήκες για τους "σκλάβους" αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Διαβάστε το σενάριο απο το ταξίδι του τρόμου συναδέλφων μας, οπως ακριβως μας το περιέγραψαν όντας εργαζόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ του 2016!!! Τα συμπεράσματα δικά σας...!!!!
 
Θέλω να σε ενημερώσω σχετικά με μία μεταγωγή από και προς την Μυτιλήνη που έγινε από την Κυριακή 25/09/2016 το μεσημέρι μέχρι και την Τρίτη 27/09/2016 το πρωί!
Μαζευτήκαμε την Κυριακή στις 14:00 στην Π.Ράλλη 25 συνάδελφοι απο Α.Τ. και Τ.Α. και φύγαμε για Κόρινθο, από όπου και παραλάβαμε 69 κρατούμενους για Μυτιλήνη... μας λείπανε 15 συνάδελφοι για να είναι σωστή και τυπικά η αναλογία!
 
Οι κλούβες μας πήγαν μέχρι το πλοίο στον Πειραιά και γύρισαν στην Π. Ράλλη... εμείς τους ανεβάσαμε τους μετανάστες στις αεροπορικές θέσεις... φύγαμε στις 20:00 την Κυριακή 25/09 και φτάσαμε στις 08:00 της Δευτέρας 26/09 στην Μυτιλήνη, όπου τους παρέλαβε η frontex για το δικέλι της Τουρκίας... αν και άυπνοι και κουρασμένοι οι συνάδελφοι, πήγαν όλα καλά!αυτά τα γράφει και η διαταγή... την συνέχεια όμως δεν την έγραφε η διαταγή!
 
 Δεν προβλεπόταν διανυκτέρευση στη Μυτιλήνη, καθώς στις 20:00 την Δευτέρα 26/09 θα φεύγαμε με το ίδιο πλοίο για Πειραιά... συν τοις άλλοις πήραμε 50 κρατούμενους από Μυτιλήνη και άλλους 20 από την Χίο... 2η συνεχόμενη νύκτα δηλαδή άυπνοι κι εμείς οι συνάδελφοι!
 
Οι 20 κρατούμενοι από την Χίο ήταν πολύ "ζωηροί" και ειδικά ένας από αυτούς μας έβαλε τις φωνές και ούρλιαζε με το που έκατσε στην θέση του στο πλοίο... ο λόγος? Είχε στα χέρια του ένα υπηρεσιακό σημείωμα από ελ.ας. ότι αφήνεται ελεύθερος, πλην όμως επειδή η κατάσταση των μεταγομένων προς την Κόρινθο είχε εκδοθεί νωρίτερα δεν γινόταν τίποτα και μας τον φόρτωσαν κι αυτόν στο πλοίο αντί να αφεθεί ελεύθερος, όπως έπρεπε... μας είπε κιόλας ο ίδιος ο κρατούμενος ότι πάσχει από επιληψία και όντως μετά από κανά 2ωρο είχε επιληπτικό επεισόδιο και χτυπιόταν σαν το ψάρι και άφριζε κατά τις 02:00 τα μεσάνυχτα... ευτυχώς βρέθηκε ένας γιατρός πολίτης στο πλοίο και του έδωσε από το στόμα ένα φάρμακο σε ενέσιμη μορφή και συνήλθε ευτυχώς και βγάλαμε έτσι την νύχτα μέσα στο πλοίο πάλι!Φτάσαμε στον Πειραιά στις 08:00 το πρωί, πάλι άυπνοι και τους παραδώσαμε το πρωί σε συναδέλφους από το Μεταγωγών σε κλούβες με προορισμό την Κόρινθο και αποδεσμευτήκαμε εμείς κατά τις 09:00 το πρωί της Τρίτης 27/09 και φύγαμε για τα σπίτια μας!
 
Ναι οντως πρόκειται για αστυνομικούς και όχι για σκλάβους σε φυτεία του αμερικανικού νότου τον προηγούμενο αιώνα!!!!
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις