ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΕΞΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΥ...?

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΕΞΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΥ!!


Ερωτήματα προκαλεί στην κοινή γνώμη η υποτονική στάση που τηρεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις σε βάρος της Εκκλησίας από την πλευρά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Όσον αφορά τις αλλαγές που
επέβαλε στη διδασκαλία των Θρησκευτικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση, ενώ αιδήμων ήταν η σιωπή της στις προσβλητικές – ανιστόρητες αναφορές του υπουργού στον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, όπως η γερμανική Κατοχή και η δικτατορία.
Μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς αδυνατούν να κατανοήσουν τους χειρισμούς του Κυρ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα και τα κίνητρα που την υπαγορεύουν. Ταυτόχρονα προειδοποιούν για το κόστος που μπορεί να υπάρξει για την παράταξη, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας (άρα και των γαλάζιων ψηφοφόρων) ασπάζεται τις αρχές της ορθόδοξης πίστης. Εκτιμούν ότι η στάση που τηρεί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ως μόνη αφετηρία την όχι και βαθιά προσήλωσή του στη Ορθοδοξία και τις αρχές της, γνωστή σε όσους κατά καιρούς συνομίλησαν ή συνεργάστηκαν μαζί του.
Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναζητούν τις βαθύτερες αιτίες, ενώ τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διακινούνται σενάρια που κάνουν λόγο για μυστική συμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα βάλει πλάτη για την αλλαγή του άρθρου 13 του Συντάγματος, που αναφέρεται στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ουδετερόδοξο κράτος. Ως αντάλλαγμα, ο πρωθυπουργός θα προωθήσει την αλλαγή του άρθρου 16 κατά τρόπο τέτοιο που θα επιτρέπεται η ίδρυση και η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάτι που ρητά απαγορεύει το ισχύον Σύ­νταγμα.
Τα συγκεκριμένα σενάρια εντείνουν περαιτέρω την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σταδιακά το κλίμα αυτό θα μεταφερθεί σε όλα τα επίπεδα της κομματικής πυραμίδας και από εκεί στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους βουλευτές επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που ο Μητσοτάκης έχει κάνει μια τέτοια συμφωνία με τον Τσίπρα, στο μέλλον θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων.
Τονίζουν δε ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να συναινέσουν και πολύ περισσότερο να του επιτρέψουν να προχωρήσει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας και των αρχών της παράταξης. «Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο», λένε χαρακτηριστικά.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις