Μάχη στο τουρκικό υπουργείο Αμυνας, την γέφυρα του Βοσπόρου και πολλά κρατικά κτίρια - Το βομβάρδισαν με επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη oι πραξικοπηματίες

 


Μάχες μαίνενται γύρω και μέσα από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας και πολλά κρατικά κτίρια στην Αγκυρα τα οποία περί τις 22.00 ώρα Ελλάδος δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες και πολυβόλα gatling των 7,62 χλστ. από επιθετικά
ελικόπτερα AH-64W τα οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, οι οποίοι εν συνεχεία επιτέθηκαν και κατέλαβαν το υπουργείο, συλλαμβάνοντας και τον Αρχηγό του Στρατού.
Εν συνεχεία ακολούθησε αντεπίθεση από ειδικές μονάδες της αστυνομίας η οποία ελέγχεται από τον Τούρκο πρόεδρο και αυτή την στιγμή μαίνεται μάχη γύρω από το κτίριο.
Πάντως περισσότερα από δύο Τάγματα ειδικών δυνάμεων των Μπορντό Μπερελί έχουν συμμετάσχει στο πραξικόπημα και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντμετωπιστούν.
Πολίτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν, επιτέθηκαν και επιχειρούν να ανακαταλάβουν την μεγάλη γέφυρα του Βοσπόρου και γίνονται δεκτοί με πολυβολισμούς από τους πραξικοπηματίες.
Μάχες γίνονται και στο κτίριο της ΜΙΤ και γύρω από το προεδρικό Μέγαρο.
Πάντως ο διοικητής της 1ης τουρκικής Στρατιάς που ελέγχει το μέτωπο του Εβρου και διοικεί την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, τάχθηκε κατά του πραξικοπήματος!
Τα άρματα μάχης πάντως, αποχωρούν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Η αστυνομία, πάντως και οι μυστικές υπηρεσίες ελέγχονται από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Οι στρατιωτικοί κάλεσαν τους αστυνομικούς να παραιτηθούν και οι μάχες μαίνονται γύρω από πολλά αστυνομικά τμήματα.
Επίθεση έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις και στο TRT που ελέγχεται από τους πραξικοπηματίες, και αφού είχε βομβαρδιστεί.
Ενταση επικρατεί και στην πλατεία Ταξίμ, όπου χιλιάδες πολιτών έχουν συγκεντρωθεί με τον Στρατό να τους καλεί να αποχωρήσουν. Σποραδικά ακούγονται πυροβολισμοί.
Πάντως στην Αγκυρα φαίνεται θα παιχθεί και θα κερδηθεί ή θα χαθεί το παιχνίδι. Για όλους.






 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις