΄"Πάρε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε": Με 45 εκατ. ευρώ οι Ιταλοί αγοράζουν ολόκληρη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ! - Καλύτερα να την έδιναν τζάμπα να μας είχαν κι υποχρέωση!

 
 
 
Με το απίστευτα χαμηλό ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A εξαγοράζει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Η προσφορά των Ιταλών έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι της Russian Railways που προσέφεραν πάνω από 300 εκατ. ευρώ (ένα δισ. ευρώ μαζί με τον ΟΛΘ) ακόμα περιμένουν το ισοζύγιο εξαμήνου που είχαν ζητήσει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
 
Μιλάμε για ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και μια τεράστια ακίνητη περιουσία! Η αξία τους αποτιμήθηκε σε 45 εκατ. ευρώ! Οσο κάνει ένας συρμός με τα βαγόνια του!
 
Τις επόμενες ώρες αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.  
 
Η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου, οπότε διαπιστώθηκε ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A, αφού, παρά παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.
 
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.
 
Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR





 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις