Πλημμέλημα η δωροδοκία κομμάτων με παραγραφή στην 5ετία!

xristoforakos-magli-diplh 


Με απίστευτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και με το μανδύα της δήθεν πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κουκουλώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο μαύρου πολιτικού χρήματος και αθωώνει τους πολιτικούς
απατεώνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens. 
Η υποκρισία των πολιτικών κομμάτων εν Ελλάδι, δεν έχει κανένα όριο και κανένα φραγμό.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «σφάζονται» δήθεν για το ποιος φταίει που δεν προχωράνε οι υποθέσεις δωροδοκίας των πολιτικών κομμάτων και κανείς δεν τολμά να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια.
Η αλήθεια είναι μια και δεν σηκώνει καμία απολύτως αμφισβήτηση:
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων τα σκάνδαλα του μαύρου πολιτικού χρήματος και των μιζών που διακινήθηκαν γύρω από την υπόθεση Siemens, «κουκουλώθηκαν» με τρόπο απροκάλυπτο και χυδαίο.
Η δικαιολογία περί μετάφρασης της δικογραφίας του Μονάχου είναι εξόχως εξοργιστική και αστεία, αφού άπαντες γνωρίζουν ότι ο Χριστοφοράκος στην κατάθεσή του στις Γερμανικές αρχές είχε αποκαλύψει και τα ονόματα των ανθρώπων που πήραν τις μίζες: Τον μακαρίτηΙωάννη Βαρθολομαίο πρώην γενικού διευθυντή της ΝΔ και μετέπειτα διοικητή του ΙΚΑ από πλευράς ΝΔ και τον Θεόδωρο Τσουκάτο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ!
Τα ονόματα αυτά είναι γνωστά στις ελληνικές αρχές από το 2009 και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Προσέξτε, όχι μόνο δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, θα βγουν όλοι λάδι και θα δικαιωθούν!
Γιατί;
Διότι στο… Ελλαδιστάν η δωροδοκία πολιτικών κομμάτων, νομικά, θεωρείται πλημμέλημα!
Ναι καλά διαβάσατε.
Οι «χρυσές μίζες», στην «μπανανία» του Ευρωπαϊκού Νότου, βαφτίζονται «δωρεές» και δεν τρέχει… κάστανο!
Στο Newsbomb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια με δεκάδες ρεπορτάζ τον κίνδυνο να παραγραφούν όλες οι κατηγορίες και να τη γλιτώσουν οι μιζαδόροι.
Το νομικό σκεπτικό με το οποίο θεωρούνται δωρεές τα εκατομμύρια προς τα κόμματα, και όχι δωροδοκία, δικαιώνει απολύτως την θέση που είχε εκφράσει εξ αρχής και ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη, Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος δικάζεται για τα περίπου 1 εκατομμύριο μάρκα που ο ίδιος ομολόγησε ότι πήρε από τη Siemens.
Αυτή ακριβώς είναι η βρωμιά του status quo που κυβερνά την Ελλάδα για δεκαετίες.
Εκεί που μας χρωστάνε, θα μας πάρουν και το βόδι και όλη αυτή η πολιτική σαπίλα που κινούσε τα νήματα και έτρωγε με… δέκα κουτάλες, θα βγει δικαιωμένη.
Για να αντιληφθείτε τι πρόκειται να συμβεί σε αυτή την υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος αρκεί να διαβάσετε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Στέλιου Κωσταρέλου την οποία πρόσφατα αποκάλυψε η εφημερίδα REAL.
Γράφει λοιπόν για την περίπτωση Χριστοφοράκου, ο εισαγγελέας:
«Περαιτέρω, με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς τοΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά, όμως, αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».
Σε απλά ελληνικά το παραπάνω σκεπτικό μεταφράζεται ως εξής:
Όλη αυτή η σκοτεινή υπόθεση που συντάραξε το Πανελλήνιο, επρόκειτο για δωρεά προς το πολιτικό κόμμα η οποία δεν εμπίπτει σε καμία ποινική διάταξη.
Αν πρόκειται για ποσό που είναι πάνω από 15.000 ευρώ (όπως εν προκειμένω) τότε είναι πλημμέλημα, αλλά παραγράφεται στην 5ετία!
Άλλωστε όπως ισχυρίζονται και οι δικηγόροι του Τσουκάτου, ο «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μόνιμος δημόσιος υπάλληλος για να στοιχειοθετείτε δωροληψία υπαλλήλου!
Δυστυχώς το παιχνίδι είναι τόσο καλά στημένο που όσοι μιλούν για απόδοση δικαιοσύνης είναι απλά αιθεροβάμωνες.
Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται απλά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αφού είναι προφανές ότι η υπόθεση «μαύρο πολιτικό χρήμα» καίει τα περισσότερα κόμματα και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει χρεωθεί στις πλάτες του όλο το… παλιό ΠΑΣΟΚ.
Για την ιστορία και μόνο, θυμίζω την αλήστου μνήμης δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι «δεν θα μπει τρια μέτρα κάτω από τη γη η υπόθεση Siemens και η λίστα Λαγκάρντ».
Δείτε και το σχετικό βίντεο με τη δήλωση Τσίπρα




Όπως καταλαβαίνετε ο λόγος του Πρωθυπουργού είναι συμβόλαιο!!!






ΠΗΓΗ 






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις