«Χαλέπι» η Τουρκία: Εμφύλιος με 60 νεκρούς και 1000 τραυματίες - Βομβαρδίζονται άρματα μάχης και καταρρίπτονται μαχητικά (φωτό, vid)

 


Κανονικός εμφύλιος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Μέχρι τώρα υπάρχουν 60 νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες ενώ βομβαρδίζονται άρματα μάχης και καταρρίπτονται μαχητικά των πραξικοπηματιών και των
δυνάμεων πιστών στον Ρ.Τ.Ερντογάν.
Μαχητικά από την αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ καταρρίφθηκαν από μαχητικά των πραξικοπηματιών της βάσης Akinci στην Άγκυρα.
Πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες έχουν συλληφθεί ενώ συνολικά βρίσκονται υπό κράτηση 1563 στρατιωτικοί. Η τουρκική Αστυνομία έχει εξαπολύσει επιχείρηση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας Kuleli.
16 πραξικοπηματίες είναι νεκροί ενώ πτώματα υπάρχουν έξω απότο αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων
Τουρκικά άρματα μάχςη έχουν φύγει από το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και έχιυν ανοίξει πυρ κατά της αστυνομίας και των εμποδίων που θέτει .
Το προεδρικό παλάτι όπως και το κοινοβούλιο στην Τουρκία έχουν βομβαρδιστεί.
Τον διορισμό νέου, προσωρινού αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο Ουμίτ Ντουντάρ θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αγνοείται και φέρεται να είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για τον Ακάρ», παραδέχθηκε νωρίτερα ο Ερντογάν. Ο Ντουντάρ είναι διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.
Mόλις έγινε γνωστό ότι σώθηκε ο Χ.Αάρ και  ο στρατηγός Fahri Kasirga.
Δυνάμεις πιστές στους πραξικοπηματίες έχουν παραδοθεί.
Τουρκικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ.










ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις