Δημοσκόπηση: Η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενθαρρύνει και άλλες χώρες να το πράξουν.

664563354


Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες το (48%) σε οκτώ μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύουν ότι αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με μια
έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το  ανεξάρτητο πρακτορείο Ipsos-MORI [1].

Σε αυτή την περίπτωση όχι λιγότερο από το  49% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα φύγουν  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο  κατά τη γνώμη του 51% των ερωτηθέντων θα βλάψει την οικονομία της ΕΕ, και κατά τη γνώμη του 36% – τη Βρετανική οικονομία.
Για την διεξαγωγή  του δημοψηφίσματος, όπως έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου, του  2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκφράστηκε το 45% των ερωτηθέντων και ήταν υπέρ του να γίνει δημοψήφισμα  στο Βέλγιο , στην Γαλλία, στης Γερμανία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Ισπανία και στη Σουηδία.
Στην Ιταλία, για την αποχώρηση από την ΕΕ είναι έτοιμος να ψηφίσει  ο μεγαλύτερος αριθμός των ερωτηθέντων (48%). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ipsos-MORI Bobby Duffy, ο οποίος επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ‘ειδικά οι Ιταλοί ελπίζουν να έχουν την ευκαιρία να πάνε  σε μια  ψηφοφορία για το θέμα της ένταξης στην ΕΕ, και τους κάνει  να πιστεύουν ότι ακόμη και αν η ψήφος (του Ηνωμένου  Βασιλείου ), τον Ιούνιο θα είναι υπέρ της διατήρησης το status quo,
αυτό το πρόβλημα με την ΕΕ δεν σταματήσει να τους προβληματίζει
Η  λιγότερη υποστήριξη στη απόσυρση από την δομή της ΕΕ ανήκει στου Πολωνούς  (22%). Συνολικά περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θα ψήφιζε για να αποχωρήσει απο τη Ευρωπαϊκή  Ένωση.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 25 Μάρτίου έως 8 Απριλίου  2016. Στην  έρευνα αυτή συμμετείχαν  6000 άνθρωποι.





ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις