HSBC: 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!..

Έντονη επιφύλαξη για την λειτουργικότητα της συμφωνίας του προσφυγικού εκφράζει για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία η HSBC σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα. Αναφέρεται στον αριθμό των 72.000 στον τομέα των ανταλλαγών προσφύγων, όπου εκφράζεται η ανησυχία ότι θα εξαντληθεί γρήγορα σαν όριο, καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το καλοκαίρι απογειώνει την έλευση προσφύγων.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι υπολογίζει ότι το κόστος διαχείρισης μπορεί να φθάσει τα 4 δισ. σε ετήσια βάση, καθώς ο δρόμος των δυτικών Βαλκανίων θα μείνει κλειστός με όλα τα αδιέξοδα που αυτό συνεπάγεται. Η ανάλυση κάνει αναφορά και στις εκτιμήσεις που έχει διατυπώσει μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας, θεωρώντας τες συντηρητικές.

Μάλιστα εκφράζει την ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση, παρά το γεγονός ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές. Η ανάλυση 8 σελίδων καταγράφει τους τομείς όπου υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τους πιστωτές και μάλιστα βλέπει σημαντικές διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και δευτερευόντως στο δημοσιονομικό κενό. Σημειώνει μάλιστα ότι ενέχεται ο κίνδυνος να φτάσει η διαπραγμάτευση μέχρι το καλοκαίρι, καθώς οι βασικές υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς τους πιστωτές είναι ύψους 3 δισ. τον Ιούλιο.

Για τον λόγο αυτό και εκφράζει την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν εσωτερικές εντάσεις όσο θα πλησιάζουμε προς το χρονικό αυτό σημείο και παρά το γεγονός ότι σημειώνει πως η Ανγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι ''δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για να πέσει τώρα στο κενό".
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις