Βασανιστήριο να ακούς προσκυνημένους να εκφωνούν πανηγυρικούς για την Ελλάδα…

25martiou


Πυρά Θεοχάρους προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο της Επανάσταστης του 1821.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής με μια ανάρτησή της στο Facebook χαρακτήρισε «προσκυνημένους», αρκετούς από αυτούς που σήμερα εκφωνούν «πανηγυρικούς για Ελλάδα και Ελευθερία και Αγώνες και Ηρωισμούς», για να καταλήξει λέγοντας πως
«θα το υποστούμε» κι αυτό.
Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της στο Facebook:
theoharous_facebook

αλλά και τι είπε η ελληνική πολιτική ηγεσία, γνωστή προσκυνημένη εδώ και χρόνια…

Σαφή μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Κάνοντας ειδική μνεία στο προσφυγικό πρόβλημα, κάλεσε τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές με βάση τις αρχές της Ευρώπης και να απομονώσουν ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων, όσους διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα.




«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες, όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, δηλαδή με όρους ανθρωπισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά και από τους εταίρους μας στην Ε.Ε.».
«Όλοι οι Έλληνες που έχουμε δημοκρατικά ιδεώδη, οφείλουμε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, να υψώσουμε ένα ενιαίο τείχος συνευθύνης» συμπλήρωσε, εξαίροντας το απαράμιλλο παράδειγμα των αγωνιστών του 1821.
Μητσοτάκης: «Εθνική ομοψυχία»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη «εθνικής ομοψυχίας» και «ενότητας του έθνους».
«Σήμερα τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή» τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».



Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις».
Καταλήγοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος».
Δραγασάκης: Τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες για την ελευθερία



Το μήνυμα του Πάνου Καμμένου για την 25η Μαρτίου



Βούτσης: Σήμερα τιμώνται οι διαχρονικοί αγώνες του λαού μας



Λεβέντης: Οι παρελάσεις να μην αποτελούν φύλο συκής της κυβέρνησης



Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016



Φώφη Γεννηματά από την Λευκωσία
«Είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα νιάτα του Ελληνισμού που μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους. Η ημέρα σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του 1821, γιατί με τη θυσία τους και τον αγώνα τους είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.
Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.
Αυτές τις αρχές και τις αξίες καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία.
Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας.
Εύχομαι το συντομότερο δυνατό, να κλείσουν οι πληγές μας και να γιορτάσουμε τις επόμενες επετείους κάτω από άλλες συνθήκες, να βγάλουμε τη χώρα μας από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα».





ΠΗΓΗ






























































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις