ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ





Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Afrika, μεγάλο ποσοστό που κυμαίνεται στο 1/3 των ανδρών ανά τουρκική στρατιωτική μονάδα έχει ήδη αποχωρήσει, ή βρίσκεται υπό αποχώρηση. 

“Αποχωρεί στρατός από την Κύπρο” είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Αφρίκα”, η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες και ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των στρατευμάτων σε περιοχές κοντά στα “σύνορα” - όπως αποκαλεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός - έχει μειωθεί κατά τα 2/3 ενώ μονάδες των κομάντο στην κατεχόμενη Αγία Ειρήνη και Μύρτου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό δεν είναι μια πρόσφατη εξέλιξη, αλλά είναι μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας εδώ και περίπου έξι μήνες.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει ότι μονάδα κομάντος που εδρεύει στην Μύρτου της Κερύνειας επαναπατρίσθηκε πίσω στην Τουρκία, προκειμένου να αναλάβει αντιτρομοκρατικά καθήκοντα, ή/και να αναπτυχθεί σε περιοχές του εμπόλεμου Κουρδιστάν στην Νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Afrika εξάλλου αναφέρει ότι η διαδιασία όχι μόνο βρίσκεται εν εξελίξει, αλλά ότι τις τελευταίες ημέρες, ένεκα και των ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό μέτωπο που αφορά στα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα σε τουρκικό έδαφος τόσο από Κούρδους, όσο και από το PKK, έχει επιταχυνθεί. 

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ στην Κων/πουλη οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές, χωρίς να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα, την προέτρεψαν να υποβάλει γραπτώς το ερώτημά της στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας...
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις