Τουρκικό τσιφλίκι το Αιγαίο - Μέχρι την Άνδρο θέλει να φτάσει ο «φίλος Αχμέτ»

tsipras-ntavoouuioi prisonplanetgr


Την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μετά από απαίτηση
της ελλαδικής κυβέρνησης, εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται η Τουρκία, προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ειδικά τώρα που πλήγεται από τις ορδές «μεταναστών, που
στέλνει η Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, με την NAVTEX 201/16, δύο μέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στον «φίλο Αχμέτ», η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Καστελόριζο με σκοπό να διεξάγει αεροναυτική άσκηση. Την ίδια ώρα ζητά την εξαίρεση του νησιού από τις νατοϊκές περιπολίες, επειδή, όπως ισχυρίζονται δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα, αλλά στην Μεσόγειο.
Η άσκηση θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 25 Μαρτίου (εθνική εορτή). Τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροπορικές δυνάμεις θα «πολιορκούν» το ακριτικό μα νησί, στο οποίοι οι Έλληνες τείνουν να γίνουν μόνιμα μειοψηφία, καθώς οι τούρκοι διακινητές στέλνουν εκεί συνεχώς μουσουλμάνους.
Έτσι θα συνεργαστεί η Τουρκία με την Ελλάδα για το «προσφυγικό»;
Πέραν δε, της προκλητικής αμφισβήτησης του Καστελόριζου, οι Τούρκοι, αξιοποιώντας εις το έπακρον το νατοϊκό καμουφλάζ που έχουν, «βολτάρουν» μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό, δείχνοντας καθημερινά μέχρι που τους «ανήκει» το Αιγαίο.
Ειδικότερα, η φρεγάτα «Barbaros» εντοπίστηκε να κάνει βόλτες ανατολικά της Άνδρου και στους Καλόγερους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται μεταξύ της Σάμου και της Χίου σε διεθνή ύδατα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις