Είδηση σεισμός! Τούρκοι αξιωματούχοι στα ελληνικά νησιά…

aignb


Διευκρινίσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την παρουσία Τούρκων αξιοματούχων σε 4 νησιά του Αιγαίου.
Πρόκειται για ένα μνημόνιο κατανόησης, από τον Έλληνα Υπουργού
Δημοσίας Τάξης Νίκο Τόσκα, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Efkan Ala.
Από το μνημόνιο, επιτρέπεται η παρουσία των τούρκων αξιοματούχων, σε hot spots, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Αιγαίου.
Για το θέμα μίλησε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εξήγησε ότι: «στο κείμενο κατανόησης (memorandum intent) για την παράνομη μετανάστευση, που συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Τόσκα και του κ. Efkan Ala, του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, υπάρχει μια παράγραφος για την οποία η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει διευκρινίσεις: «Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη λειτουργία των hot spots στη Λέσβο, στη Χίο, τη Σάμο και την Κω, εξετάζει την αποστολή αντιπροσωπείας αξιωματούχων επανεισδοχής, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αποδοχής των παράτυπων μεταναστών».mnhm
Το αίτημα για την άφιξη των αξιοματούχων, προφανώς προήλθε από την Ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «προκειμένου να συνδράμουν στην ταυτοποίηση και εν πάση περιπτώσει στη διαδικασία προσδιορισμού των μεταναστών ή προσφύγων, που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.
Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε σχετικά, ότι: «ζητούμε διευκρινίσεις και εξηγήσεις. Τι ακριβώς είναι αυτό; Τι υπονοείται; Και ποια ενέργεια έχει γίνει; Το ζήτησε η ελληνική Κυβέρνηση; Είναι πρόταση της τουρκικής Κυβέρνησης; Πως ακριβώς θα λειτουργήσει; Τι σημαίνει αυτό; Για πόσο καιρό; Τι αρμοδιότητες θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα ενταχθούν στη δομή των hot spots ή θα κινούνται έξω από αυτές; Αυτά πρέπει να απαντηθούν. Και να απαντηθούν με σοβαρότητα και υπεύθυνα».




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις