Φωτίου: Ελπίζουμε ότι δεν είμαστε ακόμα χώρα του τρίτου κόσμου

Φωτίου: Ελπίζουμε ότι δεν είμαστε ακόμα χώρα του τρίτου κόσμου 

Απίστευτη ελαφρότητα από την αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα σχόλιά της για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τους πρόσφυγες και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειαςΤα σύνορα της χώρας είναι πλέον κλειστά, χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα ενώ καθημερινά προστίθενται νέοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια όπως κάνει με τις χώρες της Αφρικής, ωστόσο αυτό φαίνεται να μην εμποδίζει ορισμένα κυβερνητικά στελέχη από το να αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα αυτή την πραγματικότητα.


Χαρακτηριστική η εικόνα της αναπληρωτής υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αρχικά στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους λέει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τις διαδικασίες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ γιατί μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση «όταν χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια τη χρησιμοποιεί για χώρες του τρίτου κόσμου».

Στη συνέχεια αναφέρει χαριτολογώντας για τη στάση των ευρωπαίων όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα τη φράση «είμαστε εταίροι, ακόμα...».

Ακολουθεί, τέλος, το οριστικό «χτύπημα». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε τρίτος κόσμος. Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι για τον τρίτο κόσμο» η κυρία Φωτίου ελαφρά τη καρδία εκστομίζει το αμίμητο: «Ελπίζουμε ότι δεν είμαστε...».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:









ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις