ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Πόντιος ο Ερντογάν;


erntogan


Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο από Τούρκους ερευνητές καθώς έρευνες αποκαλύπτουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι Πόντιος και συγκεκριμένα από την Ποταμιά της Ριζούντας.
Τούρκος ερευνητής παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά όπως και τα
στοιχεία του προπάππου του Erdogan, ότι δηλαδή ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών.
Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη ‘Εξισλαμισθείς’ και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα. Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια.
Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη ‘Bakat’, που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν ‘Bakat’. Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις