Προσλήψεις... δημίων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας


 
 
Οκτώ νέους δήμιους σχεδιάζει να προσλάβει η Σαουδική Αραβία προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη.... εκτέλεσης του αυξημένου αριθμού των θανατοποινιτών της.Οι καταδικασμένοι σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία συνήθως εκτελούνται δημοσίως, δια αποκεφαλισμού με σπαθί.
Στην προκήρυξη για την πρόσληψη νέων εκτελεστών διευκρινίζεται ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα για τη θέση του δημίου, βασικός ρόλος του οποίου είναι να εκτελεί
«τη θανατική απόφαση» αλλά και ακρωτηριασμούς, σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για λιγότερο σοβαρά αδικήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας το 2014 το ισλαμικό βασίλειο ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελεσθέντων, μετά την Κίνα και το Ιράν και ακολουθούσαν το Ιράκ και οι ΗΠΑ.

Ένας άνδρας που αποκεφαλίστηκε την Κυριακή ήταν ο 85ος που εκτελέστηκε φέτος. Πέρσι, όλη τη χρονιά, εκτελέστηκαν συνολικά 88 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όμως η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι εκτελέσεις ήταν τουλάχιστον 90.

Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία, όμως οι 38 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι μισοί ήταν Σαουδάραβες και οι υπόλοιποι κατάγονταν από το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Συρία, την Ιορδανία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ, το Τσαντ, την Ερυθραία, τις Φιλιππίνες και το Σουδάν.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει γιατί ο αριθμός των εκτελέσεων αυξήθηκε τόσο δραματικά φέτος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όμως, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στον διορισμό νέων δικαστών, κάτι που επέτρεψε να επιταχυνθεί η ακρόαση υποθέσεων.

Οι νεοπροσληφθέντες δήμιοι θα έχουν θέση «θρησκευτικού αξιωματούχου» και θα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζεται στον ιστότοπο όπου αναρτώνται οι θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις