Süddeutsche: Η απόφαση για Grexit έχει ληφθεί – Ο Σόιμπλε δεν φλυαρεί!!!

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


 Φωτιά έρχεται να βάλει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ρητά πως η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει ληφθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε σχόλιό της με τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις», οι αγορές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τα όσα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στις ομιλίες του στις ΗΠΑ.
Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα το άμεσο διάστημα, με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι αυτό ακριβώς είναι
που απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση.
«Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι η απόφαση έχει λίγο-πολύ ληφθεί. Από ό,τι φαίνεται, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» σημειώνει με νόημα η Süddeutsche Zeitung.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η κρίση θα διαρκέσει
Την ίδια ώρα, η FAZ σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Στις ελληνικές καλένδες» επισημαίνει ότι η ελληνική κρίση θα διαρκέσει και κάνει λόγο για εκλογές.
«Πτώχευση, Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους Ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές», αναφέρει και παρατηρεί πως ακόμη κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί.
Το γεγονός ότι η Αθήνα θα χρειαστεί στα μέσα του έτους νέο πρόγραμμα στήριξης μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Οσο η καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιλογή χωρίς εναλλακτική λύση, παραμένει εκβιάσιμη, και οι Έλληνες το γνωρίζουν», δηλώνει Ευρωπαίος διπλωμάτης. Με αυτό το δεδομένο, πολλές χώρες της ΕΕ ελπίζουν στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και σε νέες εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει μια νέα, πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση».




ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις