ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 1939

 

Μια Pontiac Deluxe του 1939 δεν κατασκευάστηκε από μέταλλο, όπως συνέβαινε με άλλα οχήματα της εποχής αλλά από πλεξιγκλάς, προκαλώντας εντύπωση κατά την κίνησή της στους δρόμους. Η Pontiac συνεργάστηκε με την εταιρεία χημικών Rohm & Haas, που μόλις είχε αναπτύξει ένα νέο προϊόν εν ονόματι «πλεξιγκλάς.» Για να προωθηθεί η πρόσφατη καινοτομία, ολόκληρο το κέλυφος του αμαξώματος κατασκευάστηκε με το διαφανές ακρυλικό
υλικό και η Pontiac έκανε το ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση General Motors στη Νέα Υόρκη το 1939-1940. Και όπως ήταν φυσικό η εμφάνισή της όχι μόνο έκανε αίσθηση αλλά είχε και μεγάλη επιτυχία.

Οι περισσότεροι δεν είχαν δει τότε πλεξιγκλάς και όλη η εικόνα ήταν διασκεδαστική καθω΄ς το εωτερικό του αυτοκινήτου ήταν εκτεθειμένο, επιτρέποντας στους θεατές να παρατηρήσουν όλα τα μηχανικά του μέρη. Το αυτοκίνητο κόστισε περίπου $ 25.000, τιμή τεράστια σε σχέση με την τιμή του Pontiac εκείνη την εποχή , που ήταν περίπου $ 700. Το 2011 το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε από την RM Auctions και πωλήθηκε σε συλλέκτη για $ 308.000.






 



ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις