Οι Ισλαμιστές χαιρετίζουν τους εκτελεστές του Charlie Hebdo σαν ήρωες

Φρίκη: Οι Ισλαμιστές χαιρετίζουν τους εκτελεστές του Charlie Hebdo σαν ήρωες

Στο ίντερνετ οι ισλαμικοί κύκλοι και οι τζιχαντιστές παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις στη Γαλλία και τις αντιδράσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.
«Αυτή η επιχείρηση θα κάνει την Ευρώπη να σκεφτεί τις συμπεριφορές της οι οποίες παρήγαγαν μια γενιά που δεν γνωρίζει ούτε φόβο ούτε δέος!» λέει το σχόλιο που έγραψαν πάνω στη φωτογραφία των δύο εκτελεστών οι οποίοι σκότωσαν εν ψυχρώ τον
αστυνομικό στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα γραφεία του Charlie Hebdo.
Ο εμπνευστής αυτού του μηνύματος παρουσιάζεται στο twitter με ψευδώνυμο και ανέβασε και μια φωτογραφία ενός μαχητή με γένια μπροστά από τη σημαία του Front Al-Nosra, θυγατρικής της Αλ-Κάιντα στη Συρία.

Παρότι καμία οργάνωση τζιχαντιστών δεν ανέλαβε ακόμη την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης στη Γαλλία, εντούτοις οι συμπαθούντες και υποστηρικτές χαιρετίζουν από την Τετάρτη στα κοινωνικά δίκτυα την ενέργεια των εκτελεστών. Τους αποκαλούν «ήρωες», «αδάμαστα λιοντάρια», «μοναχικούς λύκους» οι οποίοι κατόρθωσαν «να ταρακουνήσουν τα θεμέλια της Γαλλίας».
Γιατί αυτό που χαροποιεί κυρίως τους εξτρεμιστές είναι ο πανικός που έχουν σπείρει στη Γαλλία. «Η Γαλλία κάτω από τις σφαίρες μας», «Η Γαλλία φλέγεται!», «Το Ισλαμικό Κράτος δείχνει το μεγαλείο του Θεού στο κέντρο του Παρισιού» είναι μερικοί από τους τίτλους στις ειδικές σελίδες που δημιούργησαν για να γιορτάσουν τις εκτελέσεις, στο facebook και στο twitter. Δίπλα στα βίντεο που παρουσιάζουν την στιγμή της επίθεσης στο περιοδικό βρίσκουμε επίσης τα πορτρέτα των σκιτσογράφων  Cabu και Charb με συνθήματα όπως «Πήγαν στην Κόλαση!» και παρουσιάζονται σαν τρόπαια «του μηνύματος αίματος των ισχυρών μουσουλμάνων!», όπως γράφουν διάφορα tweets.
Ο λογαριασμός στο twitter του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους  Abu Mohamad Al-Adnani καταγράφει την καταδίωξη των δύο φονιάδων ή την ταυτότητά τους και την ίδια στιγμή καλεί να προσευχηθούν όλοι για την τύχη των δύο «ηρώων» και να μοιράσουν γλυκίσματα «για να γιορτάσουν την πράξη εναντίον του Charlie Hebdo», ενώ θυμίζει το καθήκον «να σκοτώνουμε οποιονδήποτε βρίζει τον τον Προφήτη ή τον επικρίνει, είτε είναι μουσουλμάνος είτε άπιστος».

Με σχόλια οι τζιχαντιστές επιτίθενται επίσης σε όσους επικρίνουν την φονική επίθεση στο περιοδικό. «Είναι ένας μεγάλος θρίαμβος για τους μουσουλμάνους γιατί όποιος δεν χαίρεται για τον θάνατο των απίστων είναι άπιστος στη θρησκεία μας», σχολιάζει κάποιος. Ενας άλλος επικρίνει τις μετριοπαθείς δηλώσεις των επικεφαλής των μουσουλμανικών οργανώσεων στη Γαλλία ή σε άλλες χώρες και γράφει: «Γελάω όταν βλέπω αυτές τις πόρνες που έρχονται να μας μάθουν τι είναι η θρησκεία μας!».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις