Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τριπλής δολοφονίας στο Ωραιόκαστρο


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τριπλής δολοφονίας στο Ωραιόκαστρο


Τη Δευτέρα σε κλίμα οδύνης αλλά και οργής για το δράστη έγιναν στο Ωραιόκαστρο οι κηδείες του 55χρονου κτηνίατρου, της 42χρονης συζύγου του και του 12χρονου παιδιού τους.
Την ίδια ώρα ο δολοφόνος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία. Η κράτησή του διατηρήθηκε, καθώς εκδόθηκε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης ένταλμα σύλληψης και, όταν θα είναι σε θέση, θα απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από
πρόθεση κατά συρροή.
Όσα αποκαλύπτονται για το πρωτοφανές έγκλημα εξακολουθούν να σοκάρουν, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή ο 55χρονος κτηνίατρος έφερε τουλάχιστον 40 μαχαιριές σε όλο του το σώμα, κάτι το οποίο δείχνει την αποφασιστικότητα και το μίσος του δράστη στο πρόσωπό του. Η 42χρονη έφερε περίπου δέκα μαχαιριές στο λαιμό, στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ στο σώμα του 12χρονου βρέθηκαν τρεις μαχαιριές στο στήθος και στο λαιμό. Ο μικρός φαίνεται ότι είδε τη σκηνή του εγκλήματος με θύμα τη 42χρονη μητέρα του και έμεινε κρυμμένος πίσω από την κουρτίνα του δωματίου, στο οποίο εισέβαλε ο 55χρονος. Όμως, όπως δείχνουν τα ευρήματα της αστυνομίας, η κρυψώνα ανακαλύφθηκε από τον θείο του, που δεν δίστασε να μαχαιρώσει και τον ανήλικο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, όπως αναφέρει το makthes.
Σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας του 55χρονου, ο οποίος προκάλεσε στον εαυτό του τρία τραύματα στο λαιμό, ενώ από την πτώση του από το δεύτερο όροφο στο έδαφος απλώς υπέστη μία κάκωση στο πόδι, αστυνομικοί έλεγαν στη πως «από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπαναχώρησε στην απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του». Εξηγούσαν πως τα τραύματα του λαιμού είναι σχετικά επιπόλαια σε σύγκριση με τα τραύματα των τραγικών θυμάτων του. Όσο για την πτώση, ο 55χρονος κατέληξε σε έναν θάμνο, γι’ αυτό και τραυματίστηκε ελαφρά. Ωστόσο μέχρι και χθες λόγω των τραυμάτων στο λαιμό δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, για να δώσει απαντήσεις στους γρίφους σχετικά με τα κίνητρά του.
Αναφορικά με τα κίνητρα του 55χρονου, ο οποίος το μεσημέρι της επομένης της Πρωτοχρονιάς εισέβαλε στη μεζονέτα της οικογένειας και κατέσφαξε τα τρία μέλη της, η κατάσταση φαίνεται πως δεν είναι ξεκάθαρη. Ειδικότερα από την έρευνα της ασφάλειας δεν έχει προκύψει οικονομική διαφορά μεταξύ δράστη και βασικού θύματος -αφού φαίνεται πως ο κύριος στόχος του ήταν ο κουνιάδος του. Δράστης και θύμα είχαν επαγγελματική σχέση, με την έννοια ότι ο 55χρονος κτηνίατρος τον απασχολούσε για διανομές φαρμάκων δίνοντάς του αμοιβή. Κι αυτό, όπως είπαν συγγενείς τους, διότι το θύμα ήθελε να τον βοηθήσει οικονομικά, επειδή είχε μείνει άνεργος.
«Η διαφορά ήταν στο μυαλό του. Απ’ ό,τι προκύπτει, ο θεωρούσε δράστης τον εαυτό του ριγμένο από τον κουνιάδο του», έλεγε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης δύσκολα αποδεικνύεται η ψυχοπάθεια του δράστη, καθώς πέρα του ότι ήταν νευρικός και οξύθυμος, όπως επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του, δεν υπήρξαν ανάλογα δείγματα στο παρελθόν, ενώ διαψεύστηκαν πληροφορίες γειτόνων πως έπαιρνε φάρμακα και είχε σταματήσει την αγωγή του.
Άλλωστε την προηγούμενη ημέρα της τριπλής δολοφονίας τα δύο θύματα, ο 55χρονος με τον 12χρονο γιο του, ήταν στο σπίτι του δράστη και μάλιστα, αφού έφυγε ο άτυχος κτηνίατρος, το παιδί έμεινε σε εκείνο το σπίτι με τους θείους και τα ξαδέρφια του. Επομένως το αμόκ που εκτιμάται ότι έπιασε το δράστη μία ημέρα μετά ακόμη θεωρείται ανεξήγητο και αποτελεί αντικείμενο εγκληματολογικής έρευνας. Όλοι ελπίζουν στην απολογία του να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, φωτίζοντας και πτυχές που ενδεχομένως παραμένουν άγνωστες.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις