Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ"




Στη… δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και μπροστά στα… μάτια των «μυστικών» αστυνομικών σχεδιάστηκε η επιχείρηση «Γοργοπόταμος», για την ανατίναξη των φυλακών και την απόδραση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενδεχομένως και άλλων…
Με έκπληξη, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, διαπιστώνουν εκ των υστέρων ότι η νεαρή κοπέλα είχε τακτική παρουσία στις συνεδριάσεις της δίκης των μελών της Συνωμοσίας και κυρίως σε εκείνες που αφορούσαν
τους δύο συλληφθέντες από τη Θεσσαλονίκη, κατηγορουμένους για τις 4 πράξεις του «Σχεδίου Φοίνικας» της οργάνωσης. Τα ¾ των πολιτών που παρακολουθούσαν τη δίκη, ήταν γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήταν η Αγγελική. Από τις 4 Ιουνίου 2014, που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δίκη, η νεαρή κοπέλα έκανε «βόλτες» στη δικαστική αίθουσα και αντάλλασσε «ραβασάκια», με μέλη των Πυρήνων, και κυρίως με έναν 32χρονο κατηγορούμενο, που είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνη την περίοδο η Αγγελική φαίνεται να αναλαμβάνει πλήρως την βοήθεια του Χριστόδουλου Ξηρού, μαζί με τον Γιώργο-«Θεοχάρη Χρυσάκη», που και αυτός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε παρουσία στη δικαστική αίθουσα. Λίγες ημέρες αργότερα ενοικιάζεται η γιάφκα της Αναβύσσου, από τον 30χρονο, ενώ τον Οκτώβριο αυτή του Λουτρακίου, από την Αγγελική. Δύο ακόμη οικήματα φαίνεται να έχουν νοικιαστεί ενδιάμεσα χρονικά και αναζητούνται επίμονα από τις διωκτικές αρχές. Το 2014, η 22χρονη φαίνεται να έχει κάνει τουλάχιστον τρεις επισκέψεις στον 32χρονο κρατούμενο, στις φυλακές Κορυδαλλού. Η «εξαφάνισή» της από τη δικαστική αίθουσα, όπως και η επικοινωνία της με την οικογένειά της, προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου 2014. Από εκείνη τη στιγμή η επιχείρηση «Γοργοπόταμος» βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

«Ταχυδρομική» βόμβα στον Εφέτη

Ο θηλυκός… πυρήνας της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστική συμμετοχή στην 6η Πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας» και στόχο τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, ήταν σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η 22χρονη Αγγελική Σ., η αναζητούμενη συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου τοποθετούν την συγκεκριμένη κοπέλα στο πλευρό του 32χρονου, ενός εκ των δύο συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης, που μέχρι τον Ιούλιο του 2013, είχαν προλάβει να υλοποιήσουν… 4 πράξεις του.

Στις 7 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, είχαν ανατινάξει το αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 13 Ιουνίου το ΙΧ του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου, Αργύρη Γκέλμπουρα, ενώ στις 3 Ιουλίου επιχείρησαν να στείλουν παγιδευμένο δέμα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο. Στις 28 Ιουνίου είχε εξελιχθεί η 3η πράξη του σχεδίου με τον εμπρησμό δωματίου ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Ο παγιδευμένος φάκελος με αποδέκτη τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκκα, στον οποίο αποστολείς εμφανίζονταν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στάλθηκε στις αρχές Αυγούστου προς τη διεύθυνση του σπιτιού του δικαστικού λειτουργού στον Χολαργό. Ο κ. Μόκκας απουσίαζε σε διακοπές, το δέμα παρέλαβε αρχικά γειτόνισσά του, η οποία την 1η Σεπτεμβρίου 2013 παρέδωσε στον ανακριτή, την αλληλογραφία του. Ο δικαστικός λειτουργός υποψιάστηκε ότι μπορεί να πρόκειται για βόμβας και προέτρεψε τη γυναίκα να πετάξει το δέμα από τα χέρια της. Η βόμβα ανεφλέγη στο μπαλκόνι του σπιτιού, χωρίς τραυματισμό.

«Τα δύο αδέρφια μας»

Και αυτή την ενέργεια ανέλαβε η Συνωμοσία με τη Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-FAI-IRF και στην προκήρυξή της έγραφε χαρακτηριστικά για τους δύο συλληφθέντες: «Τα δυο αδέρφια μας Αντρέας και Σπύρος συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για την αποστολή δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Αδέρφια μας, να θυμάστε ότι ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει για όλους εμάς που η νέα αναρχία είναι η μόνη μας πατρίδα. Έτσι, η αποστολή του παγιδευμένου δέματος βόμβα στον ιεροεξεταστή Μόκκα, είναι μια πρώτη ελάχιστη και αντανακλαστική απάντηση».

Να σημειωθεί, ότι οι δύο συλληφθέντες για το «Σχέδιο Φοίνικας», είχαν καταγραφεί στον κατάλογο επισκεπτών του Κορυδαλλού, έχοντας συναντήσεις με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας. Μάλιστα ο 32χρονος, με τον οποίο είχε επαφές η Αγγελική, ισχυρίστηκε ότι την 1η Ιουλίου 2013, ημέρα αποστολής του εκρηκτικού φακέλου προς τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί στον Κορυδαλλό άλλο έγκλειστο μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα το Συμβούλιο Εφετών είχε αναφέρει στο παραπεμπτικό βούλευμα ότι ο 32χρονος «αποτελούσε έναν εκ των συνδέσμων μεταξύ των φυλακισμένων και εκτός φυλακής μελών της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης». Ένα κομματιασμένο «ραβασάκι» του ίδιου νεαρού, σε παλαιότερο επισκεπτήριο, προσδιόριζε κάποιες οδηγίες ένοπλης επίθεσης.

DNA στα όπλα

Στο μεταξύ από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε η ταύτιση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων του Χριστόδουλου Ξηρού, πάνω σε δύο από οκτώ καλάσνικοφ που βρέθηκαν στην γιάφκα της Αναβύσσου.

Νωρίς το πρωί, σε ερημική περιοχή στο όρος Αιγάλεω, εντοπίστηκε ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Renault Kangoo, το οποίο φαίνεται να αποτελούσε ένα από τα οχήματα διαφυγής της επιχειρησιακής ομάδας του σχεδίου ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού. Το όχημα βρισκόταν σε «στιγματισμένο» σημείο, των σημειώσεων και χαρτών που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν δύο ακόμη οχήματα, σύμφωνα με τα ίδια «στίγματα» των σημειώσεων.

Αυτό το όχημα έχει κλαπεί στις 30 Δεκεμβρίου 2014, από την οδό Τραλλέων 111 στο Γαλάτσι κάτω από το σπίτι του ιδιοκτήτη. Στο εσωτερικό του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει βρεθεί οπλισμός ή εκρηκτικά παρά μόνο κάποιες καλωδιώσεις, οι οποίες όμως μπορεί να δικαιολογούνται από την επαγγελματική δραστηριότητα του κατόχου. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξερεύνησή του.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις