«Η τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία έχει στόχο τη δημιουργία ψύχωσης φόβου στον πληθυσμό»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Η επίθεση εναντίον της γαλλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie ebdo», προφανώς, στοχεύει στη δημιουργία μιας δημόσιας ψύχωσης φόβου μεταξύ του πληθυσμού και το σεβασμό στις ικανότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος υποστράτηγος Κίρτσο Κίροφ, πρώην διοικητής της βουλγαρικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 12 θύματα στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας, πρέπει να θεωρηθούν ως πλήγμα κατά της ελευθερίας του λόγου, επειδή η Γαλλία είναι μία από τις ναυαρχίδες της ελευθερίας του λόγου και είναι γνωστό ότι η ελευθερία στην έκφραση και κυρίως μέσα από το χιούμορ, μέσα από την ειρωνεία, καθιστά τη Γαλλία ηγέτιδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Αυτό χωρίς αμφιβολία ήταν ένας καλός λόγος για τους τρομοκράτες να προβούν σε αυτό το κτύπημα, στην καρδιά της Γαλλίας.
Ο Κίρτσο Κίροφ, θα επισημάνει ότι στη Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν προβλήματα στην προσαρμογή και την ένταξη στη γαλλική κοινωνία των μεταναστών από το Μαγρέμπ και τη Βόρεια Αφρική, οι οποίοι διαμένουν στη χώρα.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει έκπληξη εάν οι έρευνες στη Γαλλία δείξουν ότι οι δράστες δεν είναι από το εξωτερικό, αλλά, από άτομα τα οποία διαμένουν στη Γαλλία και δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στη γαλλική κοινωνία, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Fokus’.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις