Τρόμος στη Γαλλία: Νεοι πυροβολισμοί, εκρήξεις και μία νεκρή αστυνομικός!!!




Νωρίς το πρωί ένα νέο περιστατικό ταράζει την εύθραυστη ηρεμία της Γαλλίας. Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μια γυναίκα αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας και ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας έπεσαν στο έδαφος μετά από πυροβολισμούς στο Πορτ-Σατιγιόν, στην περιοχή Malakoff, στα νότια του Παρισιού. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες, ούτε φυσικά σύνδεση με το
περιστατικό στο Charlie hebdo.
Όπως διαβάζουμε στο 20minutes, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί, οι οποίοι προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, μιας  αστυνομικού και ενός εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας. Ένας άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και έφερε οπλοπολυβόλο άνοιξε πυρ. Μια από τους δύο τραυματίες χρειάστηκε πρώτες βοήθειες και τεχνική ανάνηψης για να συνέλθει, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Ο δεύτερος τραυματίας αναφέρεται επίσης ως σοβαρά τραυματισμένος!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης που τράβηξε το όπλο διέφυγε προς το μετρό, χωρίς αυτό όμως να επιβεβαιώνεται. Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μεταδίδει πως η αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα 52 ετών, ο οποίος έφερε σφαίρες και ήταν ντυμένος στα μαύρα, κάτι που απομακρύνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να συνδέεται το περιστατικό με το χθεσινό μακελειό. Αυτή τη στιγμή, επτά αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν για το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές. Οι τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως ένας άνθρωπος έχει όντως συλληφθεί, όμως ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει.
Η αστυνομία αναζητά τον δράστη στη ίδια περιοχή
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δημοσιογράφων που βρίσκονται στο σημείο, οι δυνάμεις της αστυνομίας αναζητούν το δολοφόνο της αστυνομικού στην περιοχή. Ισχυρές δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλουν σε ένα κτίριο που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ο διαφυγών. 

  Το διαδικτυακό Le Parisien μεταδίδει πως το γεγονός συνέβη μετά από ένα τρακάρισμα στο οποίο εμπλεκόταν ένα λευκό αυτοκίνητο, στο Πορτ-Σατιγιόν γύρω στις 7.15. Όταν οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να επιληφθούν της υπόθεσης, ένας ή δύο άνδρες βγήκαν από το όχημα κρατώντας Καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών.View image on Twitter

Οι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, εγκατέλειψαν σύσκεψη για το θέμα του Charlie Hebdo, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιστατικό. Ο υπουργός των εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται ήδη στο σημείο. Ο Καζνέβ δήλωνε πως ένας από τους δύο τραυματίες είναι πολύ σοβαρά και παλεύει για τη ζωή του, ενώ συμπληρώνει πως οι αστυνομικοί πληρώνουν ένα βαρύ φορτίο αυτές τις δύο μέρες.View image on Twitter

 View image on Twitter

 View image on Twitter

 View image on Twitter


Μάρτυρας από το σημείο σημειώνει: "Ήμουν εκεί με το γιο μου. Περιμέναμε το λεωφορείο. Είδαμε τη δημοτική αστυνομία να παρεμβαίνει σε ένα απλό τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια, ακούσαμε πυροβολισμούς. Αρχίσαμε να τρέχουμε. Φοβόμασταν μετά από όσα συνέβησαν εχτές. Γνωρίζω καλά τον υπάλληλο καθαρισμού του δήμου που τραυματίστηκε γιατί δουλεύω κι εγώ εκεί. Προκαλεί φόβο..."
Επιθέσεις σε χώρους λατρείας μουσουλμανικών κοινοτήτων
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από την πυροσβεστική επιβεβαιώνουν πως έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε Τζαμί της Βιλφρανς-Σουρ-Σαόν τα ξημερώματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενο εστιατόριο, στην οδό Καραντέν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.
Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Midi Libre, πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε Τζαμί στην πόλη Πορτ-Νουβέλ, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Οντ. Το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές το βράδυ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματίες ή θύματα.
Αντίστοιχα, η εφημερίδα Ουέστ-Φρανς, σημειώνει πως χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν εναντίον Τζαμιού στην πόλη Λε Μανς. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατευθύνεται προς την πόλη, όπου σημειώθηκε το περιστατικό στην λαϊκή συνοικία Σαμπλόν.
Αναβάλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους νεκρούς του Charlie Hebdo
Οι αρχές αποφάσισαν την αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο εκδήλωσης διαμαρτυρίας, η οποία θα λάβει χώρα τελικά την Κυριακή. Ο Νικολά Σαρκοζί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλέσει και τους φίλους του κεντροδεξιού κόμματος UMP, να συμμετέχουν σε αυτή την συγκέντρωση.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις