Στοιχεία-ΣΟΚ...Δέκα παιδιά αποπλανήθηκαν μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Star Dolls»

Στοιχεία-σοκ για τη δράση παιδόφιλων, ιδίως στην περιοχή της Αθήνας, παρουσίασε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Χαρακτηριστικά, μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Star Dolls» αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο, μόνο στην Αθήνα, 10 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες από τους γονείς τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Σφακιανάκης.
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόσθεσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν συλληφθεί συνολικά 1.028 κατηγορούμενοι για εγκλήματα μέσω ίντερνετ, εκ των οποίων οι 271 είναι για παιδική πορνογραφία και έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα TLO που εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδύκτιο, χωρίς όπως τόνισε, να παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ χρόνων έχουν αποτραπεί 1.060 αυτοκτονίες.
«Ημουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε "κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο". Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ τη μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παρά πέντε. Γι' αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», υπογράμμισε.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις