Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλη η αλήθεια για την ISIS: Ο «μυστηριώδης» ηγέτης, οι ξένοι τζιχαντιστές και οι «άγνωστοι» πόροι


Όλη η αλήθεια για την ISIS: Ο «μυστηριώδης» ηγέτης, οι ξένοι τζιχαντιστές και οι «άγνωστοι» πόροιΣύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι «σύμμαχοι» θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το οποίο κυριολεκτικά εμφανίστηκε από το πουθενά…
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση κατάφερε να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και του Ιράκ. Οι τζιχαντιστές νίκησαν τον πολύ καλύτερα οπλισμένο ιρακινό στρατό, ο οποίος επί χρόνια εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν από τις ΗΠΑ, κλέβοντας τους παράλληλα όλα τα οχήματα και τα όπλα.
Ο Abu Bakr al-Baghdadi, ο «μυστηριώδης» ηγέτης της ISIS, ήταν διάσημος
ιμάμης ήδη από το 2003, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ για δεύτερη φορά. Τότε είχε ενταχθεί στην αλ Κάιντα του Ιράκ με σκοπό να προωθήσει την διείσδυση των τζιχαντιστών στο εσωτερικό του Ιράκ.
Λίγο καιρό αργότερα, ο αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος μιλούσε δημοσίως με πάθος για την τζιχάντ, συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις και φυλακίστηκε στο κέντρο κράτησης Καμπ Μπούκα, αλλά όχι στην πτέρυγα που κρατούνταν οι επικίνδυνες τζιχαντιστές. Παραδόξως, ο αλ-Μπαγκντάντι δεν θεωρούνταν καθόλου επικίνδυνος.
Το 2009 οι ΗΠΑ τον άφησαν ελεύθερο και το επόμενο έτος, στις 16 Μαΐου του 2010, διορίσθηκε επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ, αντικαθιστώντας τον Αμπού Ομάρ αλ-Μπαγκντάντι. Έκτοτε, οι επιθέσεις εναντίον χριστιανικών και σιιτικών στόχων σε ολόκληρο το Ιράκ αυξήθηκαν δραματικά.
Το 2011 ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έγινε ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες, σύμφωνα με τη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ξενοιτζιχαντιστες


Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες εμφανίζονται έκπληκτες από τον αριθμό των ξένων τζιχαντιστών που σπεύδουν στη Μέση Ανατολή για να προσχωρήσουν στην ISIS. Στ΄ αλήθεια δεν γνώριζαν;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία -ανεπίσημα οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι- στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν περίπου 700 Γάλλοι πολίτες, 500 Βρετανοί, 300 από το Βέλγιο και τη Γερμανία, 100 από τη Δανία.

Στη Βρετανία, ιμάμηδες που υποστηρίζουν το Χαλιφάτο, όπως ο Anjem Choudary, κήρυτταν για χρόνια ελεύθερα τις εξτρεμιστικές τους απόψεις, μέχρι οι τοπικές αρχές να λάβουν μέτρα.
Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, ο Choudary, ο οποίος τελικά συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στη Βρετανία, συνεργαζόταν με τον Fouad Belkacem, τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Sharia4Belgium, μίας σαλαφιστικής ομάδας που τάσσεται υπέρ της επιβολής της Σαρία στο Βέλγιο. Ο Belkacem εκτίει ποινή φυλάκισης για την υποκίνηση μίσους κατά των μη-μουσουλμάνων.
Επίσης, ο «δήμιος» που εμφανίζεται στα βίντεο των αποκεφαλισμών των ομήρων της ISIS είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Abdel Majed Abdel Bary, ο οποίος ήταν μόλις έξι ετών όταν ο πατέρας του -ένας από τους υπασπιστές του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη Βρετανία- συνελήφθη, κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δύο αμερικανικών πρεσβειών στην ανατολική Αφρική το 1998.
Ενώ λοιπόν ο πατέρας του βρισκόταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή της δίκης για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία, ο Majed ζούσε με τη μητέρα και τα πέντε αδέρφια του σε ένα σπίτι αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών στο Maida Vale, στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο ανήκει στο Δήμο του Westminster! Ένα θέμα που εγείρει προφανώς πολλά ερωτήματα…
σαουδικη

Όπως έχει πλέον αποκαλυφθεί, το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτούνταν για χρόνια από πλούσιους δωρητές και τις ίδιες τις κυβερνήσεις του Κουβέιτ, του Κατάρ, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Και οι τέσσερις χώρες θεωρούνται στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ. Ωστόσο κάθε μία από αυτές χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.
Οι χώρες του Κόλπου για να «σπάσουν» τον Άξονα των Σιιτών και κυρίως για να αποδυναμώσουν το Ιράν. Η Τουρκία για να ανατρέψει τον Άσαντ και να δημιουργήσει το δικό της Χαλιφάτο, ενώ τέλος οι ΗΠΑ εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε» ευελπιστούν να έχουν το «πάνω χέρι» στη Μέση Ανατολή και κυρίως…στα πετρέλαια της.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις