Η Mozilla θα προσφέρει ανώνυμη περιήγηση στον Firefox

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι περισσότεροι browsers έχουν επιλογή για private browsing (ανώνυμη περιήγηση) ώστε να μην αφήνει ο χρήστης σημάδια από τα sites που επισκέφτηκε.

Η Mozilla ωστόσο σκοπεύει να εξελίξει το private browsing στον Firefox, χρησιμοποιώντας τον κώδικα του Tor, του ισχυρού δικτύου για ανώνυμο browsing.
Το Tor (The Onion Router) είναι ένα σύστημα που δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα ανωνυμίας στο Internet.
Δρομολογεί τη διαδικτυακή κίνηση μέσω ενός παγκόσμιου εθελοντικού δικτύου διακομιστών με σκοπό να αποκρύψει την τοποθεσία ενός χρήστη ή τη χρήση της κίνησης από οποιονδήποτε διεξάγει διαδικτυακή παρακολούθηση.
Το Tor αποκρύπτει την ταυτότητα ενός χρήστη που βρίσκεται online, κρυπτογραφώνταςτα δεδομένα του και διαβιβάζοντας πρακτικά τα στοιχεία του μέσα από χιλιάδες τυχαίες διαδρομές, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την ανίχνευσή του.
Το Tor μπορεί να αντιμετωπίζει κατά καιρούς τα προβλήματά του, ωστόσο η ανωνυμία που προσφέρει κατά το browsing είναι καλύτερη σε σχέση με την ενσψματωμένη λειτουργία των browsers.
Κάποια επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, αλλά σε συνέντευξή του ο Andrew Lewman, διευθύνων σύμβουλος του Tor project, δήλωσε ότι αναμένεται να ξεκινήσει μία συνεργασία του Tor με μία διαδικτυακή εταιρία που κατέχει το 10% με 20% των χρηστών και σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά χρήσης των browsers, αυτή είναι η Mozilla.
Στην ελληνική έκδοση του Firefox, το Private Browsing ονομάζεται Ιδιωτική Περιήγηση και ενεργοποιείται με τον συνδυασμό Ctrl – Shift – P από το πληκτρολόγιο, σε ένα ήδη ανοικτό παράθυρο του browser.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις