ΑΙΣΧΟΣ. 20χρονος στη Νάουσα κινδυνεύει με…αυτόφωρο & 5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί πουλάει κουλούρια!


koulouria-naousa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Πάνος είναι ένα εικοσάχρονο παιδί, με πολλά όνειρα, όπως και όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Τελείωσε το λύκειο, γνωρίζει την χρήση υπολογιστή, αλλά η μοίρα της ανεργίας και της φτώχειας, που εξαθλιώνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους της ηλικίας, τον έχει φέρει να πουλάει κουλούρια στην πόλη της Νάουσας, για να ζήσει τα αδέλφια και τους άνεργους γονείς του.Για αυτή του την πράξη, να αγωνιστεί τίμια για να βγάλει ένα μεροκάματο για να ζήσει η οικογένεια του, αντί να κλέψει, ο Πάνος κινδυνεύει με… αυτόφωρο και 5.000 πρόστιμο. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει δεχθεί έγγραφες καταγγελίες από επαγγελματία της πόλης και από σήμερα ο Πάνος, αλλά και οι άλλοι μικροί κουλουρτζήδες που καθημερινά διαλαλούν την πραμάτεια τους στους δρόμους της Νάουσας, για να βγάλουν πέντε, δέκα, άντε το πολύ είκοσι ευρώ μεροκάματο, να κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και βαρύτατα πρόστιμα!
Στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα της διαφθοράς, της μίζας και της διαπλοκής, βιοπαλαιστές, όπως ο Πάνος, πρέπει να εξοβελιστούν στο πυρ το εξώτερον. Με την βούλα του νόμου φυσικά, αφού ο νεαρός μας κουλουρτζής πρέπει να αποκτήσει… επαγγελματικό ΑΦΜ, να πληρώσει ΟΑΕΕ, φόρο επιτηδεύματος και… περαίωση σε λίγα χρόνια, επειδή «τόλμησε» να μην αφήσει την οικογένεια του να πεινάσει.
Όχι ο Πάνος δεν έκλεψε, δεν ατίμασε τους γονείς, τα αδέλφια του. Να ζήσει θέλησε με αξιοπρέπεια. Θα του στερήσει το δικαίωμα η τυπολατρία, η οποία στην Ελλάδα ασχολείται μόνο με τους φτωχούς και καταφρονεμένους και αφήνει στην άκρη πλούσιους και έχοντες «άκρες»;
Το ερώτημα του laikoyra.gr απευθύνεται στον τοπικό δήμο, την Μητρόπολη, τους συμπολίτες του Πάνου. Μα κυρίως στον επαγγελματία που βιοποριστικά δεν έχει ανάγκη το πενηντάλεπτο , που είναι το αντίτιμο ενός κουλουριού.
Την παραβολή άραγε με τον πλούσιο και τον πτωχό Λάζαρο την έχει διαβάσει κανένας μας;
Νάουσα του μνημονίου, της εξαθλίωσης, της ανεργίας που έχει φθάσει στο 70%.(Ανα)ζητείται ελπίς, ανθρωπιά και μια δουλειά για τον Πάνο και όλα τα παιδιά της ηλικίας του, που απελπισμένα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αντί να μπουν στην παρανομία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις