Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΚ: Τον νόμιζαν νεκρό από Έμπολα και «αναστήθηκε» μπροστά στην κάμερα (BINTEO)



ΣΟΚ: Τον νόμιζαν νεκρό από Έμπολα και «αναστήθηκε» μπροστά στην κάμερα (BINTEO)


Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες της Δυτικής Αφρικής τους τελευταίους μήνες όπου σημειώνεται μεγάλη έξαρση του θανατηφόρου ιού Έμπολα κατέγραψε με τον πιο σοκαριστικό τρόπο κάμερα αμερικανικού τηλεοπτικού συνεργείου.
Ο γιατρός Richard Besser που συνεργάζεται με το δίκτυο ABC και έκανε ρεπορτάζ σε δρόμο της Λιβερίας για λογαριασμό της δημοφιλούς εκπομπής «Good Morning America», περιγράφει αρχικά στην κάμερα τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ενώ μπροστά του
κείτεται στο έδαφος ένας άντρας, ο οποίος μοιάζει να είναι νεκρός.
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ακόμα ένα θύμα του Έμπολα και ένα τοπικό υγειονομικό συνεργείο είχε σπεύσει ήδη στο σημείο και πραγματοποιούσε ψεκασμό για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και παρακολουθούσε το τι συνέβαινε.
Χαρακτηριστικό του πόσο «οικεία» έχει γίνει πλέον αυτή η εικόνα στους ανθρώπους στη Δ. Αφρική είναι οι ανάλαφρες αντιδράσεις των περαστικών και των μικρών παιδιών που ήταν εκεί.
Και ενώ οι υπεύθυνοι τοποθετούν τον άντρα, τυλιγμένο με ένα ύφασμα, σε μια σακούλα για να πάει η σορός του για αποτέφρωση, εκείνος ξαφνικά κινεί το χέρι του και δείχνει ότι είναι ζωντανός!
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί.




ΠΗΓΗ








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις