Μυστικές Μασονικές Xειραψίες ...!!!!!!!



Οι μυστικοί συμβολισμοί των σκοτεινών κοινωνιών όπως οι Ελευθεροτέκτονες και οι Illuminati μπορούν πλέον να γίνουν εμφανείς σε όσους μπορούν να βλέπουν πέρα από τα κοινά γεγονότα και τις καθημερινές συνθήκες και περιστάσεις..
Ένα από τα πιο κοινά παραδείγματα είναι οι μυστικές χειραψίες των μελών του Ελευθεροτεκτονισμού – Οι διαβόητες χειραψίες των ελευθεροτεκτόνων προέρχονται από τις εποχές που οι Μασόνοι οικοδομούσαν καθεδρικούς «ναούς». Για να μπορέσουν τα μέλη να αναγνωρίζονται μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν μία προκαθορισμένη φόρμα χειραψιών – αυτές οι χειραψίες ήταν γνωστές μόνο στους μυημένους Μασόνους.
Οι πέντε από τις πλέον «κοινά χρησιμοποιούμενες» μασονικές χειραψίες απεικονίζονται στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Αναλυτικότερα έχουν ως εξής:


"BOAZ"
ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ



Η χειραψία του Μαθητευόμενου Μασόνου πραγματοποιείται μέσω της πίεσης του αντίχειρα του στην κορυφή της κλείδωσης του δείκτη του μυημένου Μασόνου – διαδικασία που πραγματοποιείται και αντιστρόφως – Η ονομασία αυτής της χειραψίας είναι "Boaz".


"SHIBBOLETH" ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝ – ΤΕΚΤΟΝΩΝ




Εκ πρώτης όψεως προσομοιάζει με συνηθισμένη χειραψία, αλλά ο Μασόνος πιέζει τον αντίχειρα του μεταξύ της πρώτης και δεύτερης κλείδωσης των δακτύλων του συν-τέκτονα – διαδικασία που πραγματοποιείται και αντιστρόφως.


"JACHIN"
‘ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ’ ΛΑΒΗ Ή ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝ-ΤΕΚΤΟΝΩΝ



Χειραψία των δεξιών χεριών μεταξύ των Συν-τεκτόνων, όπου ο πρώτος Μασόνος πιέζει τον αντίχειρα του με δύναμη στην δεύτερη κλείδωση των δακτύλων του έτερου μασόνου – διαδικασία με υποχρεωτική αντίστροφη «ενέργεια».


"TUBALCAIN"
ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΩΝ




Όπως βλέπουμε στην ανωτέρω φωτογραφία οι Αρχιμασόνοι χρησιμοποιούν την αλληλοδραστική πίεση του αντίχειρα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης κλείδωσης των δακτύλων για να υλοποιήσουν τη μυστική τους χειραψία..

"MA-HA-BONE"
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΩΝ



Ο Μασόνος σφίγγει με δύναμη το δεξί χέρι του συν-τέκτονα Ανωτάτου Βαθμού. Οι αντίχειρες και των δύο χεριών μπλέκονται μεταξύ τους. Ο πρώτος Μασόνος πιέζει την κορυφή των δαχτύλων του πάνω στον καρπό του συν-τέκτονα έως ότου τα δάχτυλα «ενωθούν» με το χέρι. Ο συν-τέκτονας πραγματοποιεί την ίδια διαδικασία με μεγαλύτερη προέκταση-άνοιγμα των δαχτύλων του. Η συγκεκριμένη λαβή ονομάζεται και ως η Ισχυρή λαβή των Αρχιτεκτόνων..

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις