Αλαλούμ με το ασφαλιστικό στρατιωτικών! Τι απάντησε ο Σταϊκούρας στη Βουλή

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ο εμπαιγμός που υφίστανται οι στρατιωτικοί που εισήλθαν στις ΕΔ την περίοδο 1990-92 ,σχετικά με το ασφαλιστικό τους είναι απίστευτη. Την μία εβδομάδα τους λένε ότι το θέμα έκλεισε οριστικά γιατί το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η ρύθμιση έχει οικονομικό κόστος.Κάτι που σαφώς δεν..... ισχύει. Την ερχόμενη εβδομάδα από οικονομική διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ προκύπτει έγγραφο που ζητά από τα Γενικά Επιτελεία προτάσεις . Και τώρα έρχεται η απάντηση Σταϊκούρα στη Βουλή ,σύμφωνα με την οποία από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι στρατιωτικοί αυτής της κατηγορίας “εξομοιώνονται με τους νέους ασφαλισμένους”!

Ιδού τι απάντησε:










Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με έγγραφό της ζητά να έχει συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα και εξηγεί τους λόγους του αιτήματος:

“Κε Υπουργέ.

Με την σχετική, απάντησή σας σε ερώτηση, αναφορικά με το ασφαλιστικό των στρατιωτικών και συγκεκριμένα την άρση της αδικίας που επέφερε στους συναδέλφους μας που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 η αβλεψία του Ν.3865/2010, μεταξύ των άλλων γνωρίζετε: «4. Σημειώνεται ότι από καμία διάταξη του ν.3865/2010 δεν προκύπτει ότι εξομοιώνονται με τους «νέους ασφαλισμένους» (πρωτοασφαλιζόμενοι από 1-1-1993 και μετά), όσα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατετάγησαν κατά τα έτη 1990 έως 1992».

Επειδή προφανώς οι Υπηρεσίες σας, με αποτέλεσμα να μην έχετε και εσείς πλήρη εικόνα, δεν έχουν αντιληφθεί το σημείο του ανωτέρω νόμου (ν.3865/2010) που διαφοροποίησε τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν από τη 01-7-1990 έως 31-12-1992 και τους αποκόλλησε από το κυρίως σώμα των «παλαιών» ασφαλισμένων, που μέχρι τη θέσπισή του αντιμετωπίζονταν ενιαίως συνταξιοδοτικώς από την υπάρχουσα νομοθεσία, και θεωρώντας ότι η δια ζώσης συζήτηση και διάλογος είναι πολύ καλύτερη από δεκάδες έγγραφα και αλληλογραφία, παρακαλούμε όπως καθορίσετε τόπο και ημεροχρονολογία προκειμένου αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί μαζί σας και να σας εκθέσει τους ισχυρισμούς της.

Θεωρώντας αυτονόητη την ανωτέρω συνάντησή μας αναμένουμε την απάντησή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση”.
 
 
πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις