Εξώδικο στους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας έστειλαν οι Λιμενικοί!



 

 

 

 

 

 

 

 Εξώδικη πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και απόστρατους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους, απέστειλαν η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ομόφωνα, πως οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων, όλων των Σωμάτων, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ” επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.
Στην εξώδικη πρόσκληση καλείται το ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστραφεί σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, η διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4093/2012.
Για το θέμα, συνεδρίασαν σήμερα οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και αποφασίστηκε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορά την επιστροφή του μισθολογίου τους στην προτεραία κατάσταση και στη διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.

 

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις