Δύο σενάρια για την κυβέρνηση Σαμαρά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα αυτής της κυβέρνησης είναι δύο και πολύ συγκεκριμένα. Προσέξτε:
Το πρώτο υποστηρίζει ότι θα επιδιώξει να κρατήσει ανοικτά όλα τα μεγάλα μέτωπα που έχει μπροστά της. Για παράδειγμα, αυτό των αναγκαστικών μετακινήσεων στο Δημόσιο. Σωστά, ο .....
υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέει ότι "εγώ υπέγραψα μια συμφωνία και πρέπει να την τηρήσω". Όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι με απολύσεις δεν κέρδισε ποτέ κανείς ...εκλογές. Αν λοιπόν σκοπεύει να τις κάνει πρόωρα, δεν έχει και κανένα λόγο να αρχίσει να διώχνει σωρηδόν κόσμο από το δημόσιο.

 Και ποιο θα είναι το κριτήριο του αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές; Ο μαγικός αριθμός 180 που πρέπει να συμπληρωθεί, για να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν ο Σαμαράς δεν τον εξασφαλίσει - κι εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο - θα το ξέρει, τότε είναι σίγουρο ότι πάει για κάλπες, το αργότερο έως τον Φεβρουάριο. Οπότε, χαζός είναι να κάνει τις απολύσεις; Αν όμως εξασφαλίσει το 180, τότε και απολύσεις θα κάνει και την διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει και όλα θα τα κάνει. Απλά πράγματα.

Το δεύτερο είναι μια παραλλαγή του πρώτου. Μπορεί στην κυβέρνηση, όντως, να πήραν την μεγάλη απόφαση να κάνουν την φιλολαϊκή στροφή, έχοντας αποφασίσει ότι "το φθινόπωρο πάμε για εκλογές, έτσι κι αλλιώς". Οπότε, γιατί να κάνουν απολύσεις; Για να εξασφαλίσουν το ...μαύρισμα στην κάλπη. Μάλιστα, αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αντιλαμβάνεται ότι όχι απλώς μυρίζει πρόωρες εκλογές, αλλά κυριολεκτικά βρομάει. Οπότε γίνεται ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να εφαρμόσει σκληρά μέτρα, κι ας έχουν συμφωνηθεί, πάει σε εκλογές και εκεί ας γίνει ό,τι είναι να γίνει.
Απλά πράγματα, δηλαδή.

Ο Τειρεσίας
 
πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις